Lokalt traume efter Emilie Meng-sag: - Det hele kommer op i én igen

Flere borgere fra Korsør reagerer nu på, at en 32-årig mand nu også er sigtet for at have bortført og dræbt Emilie Meng.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Syv år efter den 17-årige Emilie Meng forsvandt på vej hjem efter en bytur og senere blev fundet dræbt, er politiet onsdag kommet et skridt videre i efterforskningen.

quote Jeg håber, han bliver straffet

Jette Mathiasen, Korsør

På et pressemøde onsdag middag kom det nemlig frem, at politiet nu har sigtet en 32-årig mand for frihedsberøvelse, voldtægt og drab på den unge kvinde.

- Jeg tænker, det er sindssygt. Jeg er vildt glad for, at man har fundet en afslutning på det, så vi andre kan være lidt mere afslappet ved at være i Korsør, sådan lyder den umiddelbare reaktion fra Cecilie Madsen, der selv er fra Korsør.

Men også på vegne af Emilie Mengs familie giver flere borgere udtryk for, at de nu kan ånde lettet op.

- Jeg tænker, at det kan gøre noget for familien, at man ligesom får sat et punktum i sagen og få en afklaring. Det må være ganske forfærdeligt. Jeg ville selv have det skrækkeligt, hvis det var mig, siger Jette Mathiasen fra Korsør.

Jette Mathiasen fra Korsør håber, at de nye sigtelser kan betyde, at der kan blive sat et punktum i sagen om Emilie Meng.
Jette Mathiasen fra Korsør håber, at de nye sigtelser kan betyde, at der kan blive sat et punktum i sagen om Emilie Meng. Foto: Toke Sloth Grøndal - TV2 ØST

Piger ændrede adfærd efter Emilie Meng-sag

Emilie Meng var 17 år gammel, da hun 10. juli 2016 forsvandt efter en bytur med nogle veninder. Et halvt år efter blev hun fundet død ved Regnemarks Bakker nær Borup.

Læs også
Politiinspektør erkender - spor kan være gået tabt
Læs også
Politiinspektør erkender - spor kan være gået tabt

En sag, der i syv år, ikke har sluppet danskernes bevidsthed. I Korsør har den uopklaret sag fyldt ekstra meget for byens borgere, som siden har ligget som en skygge over hele lokalsamfundet.

- Mig og mine veninder har haft en masse samtaler og følelser omkring det. Man kan godt mærke, at det kommer op i én igen, for det var meget traumatisk alt det, der skete med Emilie dengang, siger Cecilie Madsen.

quote Det kommer op i én igen, for det var jo meget traumatisk alt det, der skete

Cecilie Madsen fra Korsør

- Dengang, da det skete ved Korsør Station, fik mine veninder og jeg ikke længere lov til at gå hjem fra Korsør Station, vi blev hentet, og vi følte os ikke trygge ved at gå i Korsørs gader. Det er ikke sjovt, at det skal være sådan. Det har sat nogle spor i os alle sammen.

Ifølge Cecilie Madsen fra Korsør ændrede hende og hendes veninder adfærd, efter Emilie Meng forsvandt og senere blev fundet dræbt.
Ifølge Cecilie Madsen fra Korsør ændrede hende og hendes veninder adfærd, efter Emilie Meng forsvandt og senere blev fundet dræbt. Foto: Toke Sloth Grøndal - TV2 ØST

quote Vi har forsøgt at undgå at gå alene om aftenen

Isabella Pedersen fra Skælskør

Også Isabella Pedersen fra Skælskør fortæller, at de som unge piger, ændrede adfærd, efter Emilie Mengs forsvinden.

- Vi har forsøgt at undgå at gå alene om aftenen, og vi skulle altid skrive til vores forældre, når vi var ankommet, siger hun.

- Det er væmmeligt at tænke på, at det her kunne være sket for alle. Det kunne være sket for ens søskende eller veninder.

Vi har forsøgt at undgå at gå alene om aftenen og skrevet til vores forældre, at vi var kommet sikkert hjem, fortæller Isabella Pedersen fra Skælskør om, hvordan unge piger ændrede adfærd, efter Emilie Meng forsvandt.
Vi har forsøgt at undgå at gå alene om aftenen og skrevet til vores forældre, at vi var kommet sikkert hjem, fortæller Isabella Pedersen fra Skælskør om, hvordan unge piger ændrede adfærd, efter Emilie Meng forsvandt. Foto: Toke Sloth Grøndal - TV2 ØST

Sagen spøger stadig

I et halvt år efter Emilie Mengs forsvinden efterforskede politiet sagen intensivt, indtil man fandt liget af hende i en sø ved Regnemarks Bakker. Men siden er efterforskningen fortsat i syv år, hvor politiet har stået uden en gerningsmand i sagen.

I dette tidsrum har politiet indhentet oplysninger om ejere på 2.140 Hyuandai i30-biler og har i den forbindelse tidligere talt med den nu sigtede 32-årige mand. Samtidig har 1.450 personer frivilligt indgivet DNA-materiale til politiet, som har samarbejdet med nationale og internationale eksperter inden for retsgenetik. Det fortalte politiinspektør Kim Kliver på dagens pressemøde.

Læs også
Emilie Mengs familie reagerer: - Det har været et mareridt
Læs også
Emilie Mengs familie reagerer: - Det har været et mareridt

- Det har været ubehageligt at gå med en uvished om, hvad der skete dengang, og hvor grusomhederne præcist skete henne. Det kommer tæt på, når det sker i samme by, som man selv bor i, siger Isabella Pedersen fra Skælskør.

- Den historie er der mange, der ikke har glemt. Man tænker stadigvæk på det, også når man færdes i området. Det var en familie, som mange kendte her i byen, siger Jette Mathiasen.

Håber på et punktum i sagen

Udover sagen om Emilie Meng er den 32-årig mand også sigtet for trusler med kniv, forsøg på frihedsberøvelse og forsøg på voldtægt på en ung pige i november 2022 i Sorø. 

Ligeledes er manden sigtet for langvarig frihedsberøvelse, vold og voldtægt i sagen om den 13-årig pige, der blev fundet i live på den tiltaltes hjemmeadresse i Svenstrup.

Læs også
Overblik - den 32-årige er sigtet i tre sager
Læs også
Overblik - den 32-årige er sigtet i tre sager

- Jeg håber selvfølgelig, at man finder ud af, at det er ham, så man på en måde kan sætte låg på hele den historie. Det ville også være rart for os at vide, at det kun har været én person, der har lavet alle de her forfærdelige ting, siger Cecilie Madsen.

- Jeg synes, det er ganske forfærdeligt, at det sker her i vores lille, fredelige samfund. Jeg tænker mest på den stakkels pige, som har fået ødelagt sit liv. Jeg håber, han bliver straffet, siger Jette Mathiasen.

Jeg kan tydeligt mærke, at det er noget, der fylder her i byen, siger Jakob Eriksen fra Korsør.
Jeg kan tydeligt mærke, at det er noget, der fylder her i byen, siger Jakob Eriksen fra Korsør. Foto: Toke Sloth Grøndal - TV2 ØST

- Jeg føler, jeg er lidt lettet i dag, både på forældrenes vegne, og over at der ikke er sket mere med den 13-årige pige, lyder det fra Isabella Pedersen.

- Det her betyder, at der kommer noget mere ro i folk, og at familien forhåbentlig kan få en afklaring på, hvad der er sket. Jeg tror, at folk måske vil have mere ro i maven over at gå på åben gade om aftenen fremover.

Sigtelser mod den 32-årig mand:

Sagen mod den 13-årige pige

  • Manden er sigtet for langvarig frihedsberøvelse, vold, trusler om vold og voldtægt.

  • Den 32-årige mand har delvist erkendt.

Sagen om Emilie Meng

  • Manden er sigtet for frihedsberøvelse, voldtægt og drab.

  • Den 32-årige nægter sig skyldig.

Sagen fra Sorø

  • Manden er sigtet for trusler med kniv, forsøg på frihedsberøvelse og forsøg på voldtægt.

  • Den 32-årige nægter sig skyldig.

Også Jakob Eriksen, der er fra Korsør, håber at de nye sigtelser mod den 32-årige mand kan føre til et punktum i sagen.

- Jeg kan tydeligt mærke, at det er noget, der fylder her i byen og generelt i hele området. Så jeg er glad for, at der forhåbentlig kan komme ro på den her sag.

13-årig delte aviser ud ved Sørbymagle

Den 13-årige pige, der forsvandt lørdag den 15. april, blev bortført syd for Kirkerup, efter hun var færdig med at dele aviser ud i Kirkerup mellem Sørbymagle og Fuglebjerg.

- Den 13-årige pige har gået med aviser nede hos os et kvarter før, hun forsvandt. Det var lidt tæt på. Der har været meget fokus på det, siger Lene Olesen, der bor i Sørbymagle på Kirkerupvej.

Den 13-årige pige gik med aviser hos Lene Olesen fra Sørbymagle et kvarter før hun forsvandt lørdag den 15. april.
Den 13-årige pige gik med aviser hos Lene Olesen fra Sørbymagle et kvarter før hun forsvandt lørdag den 15. april. Foto: Jesper Hald TV2 ØST

For hende kom det ikke som nogen overraskelse, at politiet onsdag også kunne rejse sigtelse mod manden i sagen om Emilie Meng.

- Overhovedet ikke, eftersom de fandt ham i det område – samme område, som der var fokus på i Emilie Meng-sagen. Vi var mange, der havde snakket om, at det var garanteret den samme, siger Lene Olesen.

- Jeg håber, at for at Emilie Mengs familie nu kan få noget ro, at der bliver fundet én, som er skyldig. Jeg tænker stadig, det er svært for dem, at der ikke er fundet en skyldig.

Læs også
Mysteriet om Emilie Meng - dag for dag
Læs også
Mysteriet om Emilie Meng - dag for dag

Flere andre borgere i Sørbymagle er heller ikke overrasket over, at der nu er rejst sigtelse mod manden i andre sager.

- Med de ting, som man har hørt og snakket om, som er nogle af de rygter, der er kommet frem om den sigtede og relationer osv., så virker det egentlig ret åbenlyst, at det også skulle være ham i den pågældende sag med Emilie Meng, siger Nicolai Rohde Jensen, der bor i Sørbymagle.


Sagen om sigtelser mod den 32-årige mand fylder meget i lokalområdet, fortæller Nicolai Rohde Jensen.
Sagen om sigtelser mod den 32-årige mand fylder meget i lokalområdet, fortæller Nicolai Rohde Jensen. Foto: Jesper Hald TV2 ØST

Heller ikke Nicklas Juel, der bor i Sørbymagle, blev overrasket over politiets oplysninger om flere sigtelser i andre sager, der kom frem på onsdagens pressemøde:

- Jeg synes, der var nogle tydelige paralleller man godt kunne drage, når man har fulgt lidt med i nyhederne. Så det er da rart, hvis han kan blive dømt, og man kan få ham væk fra gaden, siger han.

- Det er sådan en sag, man snakker om, og da man hørte, at hende den 13-årige pige var blevet fundet i live, kunne man ånde lettet op. 

TV2 ØST har snakket med de lokale nær Brugsen og her har det været tydeligt, hvad snakken har drejet sig om de seneste mange dage.

- Man kan høre, når man er inde og handle og har venner og lokale her i området, at snakken går. Det fylder en del, det gør det, siger Nicolai Rohde Jensen.


Nyhedsoverblik