Mysteriet om Emilie Meng dag for dag

17-årige Emilie Meng fra Korsør forsvandt efter en bytur i juli 2016 og blev senere fundet dræbt i en sø nær Borup. TV2 ØST giver dig overblikket i sagen. Af Thomas Albrektsen

Artiklen er oprindeligt udgivet 10. juli 2018 og ajourført i 2023. Den er genudgivet 8. januar i forbindelse med, at Anklagemyndigheden har rejst tiltalte i sagen.

Mysteriet om den 17-årige Emilie Meng begyndte søndag den 10. juli 2016. 

Efter en bytur med tre venner besluttede hun sig for at gå alene hjem fra Korsør Station cirka klokken 04.00 om morgenen.

Ude foran stationsbygningen holdt en taxa og ventede, klar til at fragte vennerne sikkert hjem. Men Emilie Meng ville hellere gå alene fra stationen til familiens hjem i det centrale Korsør. 

Forgæves forsøgte vennerne at overtale hende til at tage med i taxaen. Men hun havde besluttet sig. Hun ville gå ad grusstien ind til byen.

Det var sidste gang, de så Emilie Meng i live.

Sidenhen søgte flere tusinde frivillige efter den unge pige, dykkere finkæmmede søer, politiet gennemsøgte fire kolonihaveforeninger, ransagede en pensionists hus fem gange og satte flere helikoptere i luften i håbet om at finde den forsvundne pige. 

Juleaftensdag i 2016, næsten et halvt år efter hendes forsvinden, fandt en hundelufter cirka klokken 16.00 en død person liggende i en sø ved Regnemarks Bakke nær Borup på Sjælland.

Nærmere undersøgelser viste, der var tale om Emilie Meng. Hun havde været udsat for en forbrydelse.

Herunder kan du få overblikket i sagen om den 17-årige Emilie Meng, der aldrig kom hjem.

Livstegn på Facebook

Søndag den 10. juli 2016 - Hun kom aldrig hjem

Den 17-årige Emilie Meng fra Korsør tager sammen med to veninder og en ven i byen i Slagelse, hvor de besøger en vandpibecafé og runder turen af på McDonald's, inden de stiger på intercitytoget fra Slagelse Station med retning mod Korsør. 

I toget sætter Emilie Meng sin mobiltelefon til opladning. Turen tager omkring ni minutter fra Slagelse Station til Korsør Station. Toget ruller ind på perronen cirka klokken 03.53.

Ved Korsør Station holder en taxa klar til at fragte dem det sidste stykke vej hjem til deres forældre. Den ene veninde spørger flere gange Emilie Meng, om hun vil med i taxaen. Først siger hun: Det ved jeg ikke. Men til sidst siger hun nej. Til den anden veninde siger hun, at hun har brug for at gå alene. 

quote Hun er tidligere stukket af til København

Flemming Jensen, indsatsleder ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til Sjællandske

Emilie Meng vil gå turen fra Korsør Station og hjem til familiens hus i det centrale Korsør. Hun vil gå ad grusstien, forklarer hun. Få minutter efter, at Emilie Meng siger farvel til sine venner ved stationen, går hendes mobiltelefon enten ud eller bliver slukket fysisk.

Det var det sidste livstegn fra Emilie Meng. 

Søndag formiddag skal Emilie Meng synge i kirkekoret i Sankt Povls Kirke i Korsør. Men hun dukker ikke op, og derfor anmelder familien hendes forsvinden til politiet. Senere samme dag henvender familien sig til flere medier for at få den 17-årige pige efterlyst. 

Mandag den 11. juli 2016 - Massiv eftersøgning går i gang

Mandagen igennem leder politi, cirka 200 frivillige, hunde, dykkere og en helikopter efter den 17-årige pige. På grund af kraftig regn bliver eftersøgningen med helikopteren indstillet.

Desuden oplyser politiet, at Emilie Meng var tynget af kærestesorger, efter en kæreste slog op med hende lørdag. En indsatsleder fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi udtalte i den sammenhæng, at Emilie Meng kunne være stukket af. 

- Hun er tidligere stukket af til København, hvorefter hun i adskillige timer ikke gav lyd fra sig. Vi udelukker dog intet, siger Flemming Jensen, indsatsleder ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til Sjællandske.

Den teori bliver bakket op af en veninde, som avisen har været i kontakt med mandag. 

quote Det lader til, at hun ser sine beskeder

Flemming Jensen, indsatsleder ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til Sjællandske

- Der er nogle mistænkelige og mystiske aspekter i det her. Og i forhold til den måde, det hele er foregået på i tidsrummet, hvor hun sagde farvel til sine venner på stationen, er det klart, at vi rykker ud hurtigt, udtaler Flemming Jensen.

Forklaringen med kærestesorger bliver dog senere trukket tilbage.

Ved middagstid går endnu en helikopter på vingerne for at lede efter den forsvundne pige. Omkring 90 frivillige leder efter Emilie Meng i Korsør. Den store folkelige interesse for at hjælpe i eftersøgningen får derfor politiet til at kordinere indsatsten. 

Pludselig går der rygter om, at Emilie Meng er i live. Aktiviteten på hendes Facebook-profil antyder livstegn, lyder det fra politiet. 

Samme dag som Emilie Mengs forsvinden henvender familien sig til flere medier for at få den 17-årige pige efterlyst.
Samme dag som Emilie Mengs forsvinden henvender familien sig til flere medier for at få den 17-årige pige efterlyst. Foto: Privatfoto

- Det lader til, at hun ser sine beskeder. Hendes profilbillede viser sig ved de beskeder, som folk sender hende, og det må betyde, at hun er aktiv på en eller anden måde, siger indsatsleder Flemming Jensen til TV ØST.

Beredskabsstyrelsen Sjælland bliver indsat til en personeftersøgning i Korsør med otte mand, tre udrykningskøretøjer og en båd i eftersøgningen af Emilie. De søger i Korsør Nor, der er en indsø i Korsør. 

Politiet begynder at gennemgå videooptagelser fra Korsør Station, der kan lede dem tættere på den 17-årige pige.

Tirsdag den 12. juli 2016 - Livstegn på Facebook

Politiet afviser, at der er tale om livstegn på Facebook. Politiet forklaret, at borgere, der har sendt en besked til Emilie Meng via Facebook, oplever det som et livstegn, at hendes profil fremstår aktiv i Facebook-chatten. Det er ikke tilfældet, oplyser Lars Denholt, sagsbehandler på efterforskningen.

Samme dag leder beredskabet efter Emilie Meng i Noret, en indsø i Korsør.

Efterforskningen skifter karakter

Onsdag den 13. juli 2016 - Familien udlover dusør

Efter endnu en dag uden resultater indstiller politiet igen eftersøgningen af Emilie Meng. Samme dag opretter familien en pengeindsamling til en dusør, som skal gives til den person, der leder dem på sporet af Emilie Meng.

Senere samme dag efterlyser politiet en ung mand med studenterhue i en bil, som blev set i nærheden af det sted, hvor Emilie Meng forsvandt. Politiet efterlyser også en bestemt cyklist.

Torsdag den 14. juli 2016 - Efterforskning ændrer karakter

Vidner fortæller, at de muligvis har set Emilie Meng gå i et område af Korsør. Et vidne beskriver, hvordan han så en kvinde, der minder om Emilie Meng ved Halskovbroen natten til søndag. Dette var dog ikke tilfældet. 

De to vidner, som politiet tidligere efterlyste, melder sig, men har intet nyt i sagen.

Efterforskningen skifter karakter, da Personfarlig Kriminalitet overtager sagen. 

I Jylland afholdes der også eftersøgninger i håbet om at finde frem til Emilie Meng
I Jylland afholdes der også eftersøgninger i håbet om at finde frem til Emilie Meng Foto: TV SYD
 
  Foto: TV SYD

På dette tidspunkt har politiet og Beredskabsstyrelsen Sjælland søgt efter Emilie følgende steder: Korsør Nor, Korsør Bypark, et større grønt område syd for Korsør Station, en gangsti ind til Korsør by, Korsør Havn, ruten mellem Korsør Station og Emilie Mengs hjem i centrum af Korsør nær Korsør Bio.

Der bliver desuden søgt fra en helikopter omkring Storebælt, i vandløb og søer i området.

Politiet gennemgår overvågningsmateriale fra Slagelse Station, Korsør Station, Roskilde Station og Københavns Hovedbanegård. 

quote Håbet svinder for at finde Emilie Meng i live

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Politiet taler med de to efterlyste mænd, der kunne være vidner i sagen. De viser sig dog ikke at have set noget af betydning.

Fredag den 15. juli 2016 - Dykkere leder i havn

Politiet sender to dykkere ned i Korsør Havn for igen at undersøge området for den forsvundne Emilie Meng. De kommer op til overfladen uden resultat.

Lørdag den 16. juli 2016 - Håbet svinder

Politiet udtaler, at håbet svinder for at finde Emilie Meng i live.

 
  Foto: Frederik Racher

Søndag den 17. juli 2016 - Går fra dør til dør

En uge efter Emilie Mengs forsvinden går betjente fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi fra dør til dør i Korsør i håb om at finde nye spor i sagen. Samtidig fortsætter over 400 frivillige med at lede. 

Tirsdag den 19. juli 2016 - Muligvis set i Horsens

En mand fra Horsens mener at have set Emilie Meng i byen. Det viser sig dog senere, at det ikke var hende.

Torsdag den 21. juli 2016 - Efterlyser sort dametaske

Politiet genoptager eftersøgningen med helikopter og efterlyser en sort dametaske, der kan have tilhørt Emilie Meng.

Politiet finder indvolde

Fredag den 22. juli 2016 - Blod på snuden

Politiet undersøger togskinnerne mellem Korsør og Svenstrup, efter en hund kommer tilbage til sin ejer med noget, der ligner blod på snude og poter. Det giver dog ikke noget resultat.

Onsdag den 27. juli 2016 - Iturevet trøje fundet

Sjællandske skriver, at politiet har fået indleveret en iturevet trøje magen til den, som Emilie Meng havde på, da hun sidst blev set søndag den 10. juli i Korsør. Det er dog ikke korrekt, oplyser politiet til Ritzau. 7. august.

quote Politiet undersøger togskinnerne mellem Korsør og Svenstrup

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Søndag den 7. august 2016 - Frivillige finder sort trøje

En gruppe frivillige fra Forsvundne Personer finder en sort trøje, der ligner den, som Emilie Meng havde på, da hun forsvandt. Politiet vil af hensyn til efterforskningen ikke kommentere de effekter, der indleveres i sagen.

Mandag den 8. august 2016 - Indvolde flyder rundt i vandet

Politiet bjerger flere 'genstande' fra vandet ud for Møllevangen i Korsør, efter en borger henvender sig til politiet, da 'noget' flyder rundt i vandoverfladen. Politiet konstaterer ved nærmere analyse, at der er tale om indvolde fra dyr. 

 
  Foto: Lind Foto

Samme dag leder politiet efter Emilie Meng ved Skive. En borger mener at have set den 17-årige pige fra Korsør ved Havnevej i Skive og har derfor taget et billede af pigen. Billedet ligner Emilie Meng så meget, at Midt- og Vestjylland gennemfører en eftersøgning med hundepatruljer i området, som dog ikke giver noget resultat.

Tirsdag den 9. august 2016 - Gennemgår nyt videomateriale

Efter flere henvendelser fra offentligheden, som mener at have set Emilie Meng ved Skive, ser Midt- og Vestjyllands Politi nærmere på overvågningsvideo fra Skive og omegn. De undersøger blandt andet materiale fra banegården i Skive, skriver TV Midtvest.

quote En borger mener at have set den 17-årige pige fra Korsør ved Havnevej i Skive

Midt- og Vestjyllands Politi

Senere afviser politiet dog, at Emilie Meng er fotograferet i Skive. Efterforskningslederen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Marianne Roed, siger til TV 2, at det ikke er Emilie Meng, der er på det foto, som en borger i Skive sendte til Midt- og Vestjyllands Politi. Den jyske politikreds drosler derfor ned i efterforskningen.

Fredag den 19. august 2016 - Eftersøgere finder genstande

Den frivillige organisation Missing People laver en eftersøgning ved parkeringspladsen omkring Korsør Station, hvor Emilie Meng sidst blev set i live. Her finder de 'nogle genstande', der overleveres til politiet. De ønsker ikke at fortælle, hvilke genstande der er tale om.

Politiet efterlyser hvid kassevogn

Onsdag den 31. august 2016 - Stor eftersøgning i kolonihaver

Politiet gennemsøger fire kolonihaveforeninger syd for togstationen i Korsør i forsøg på at finde spor af Emilie Meng.

Torsdag den 1. september 2016 - Stopper efterforskning i haveforeninger

Eftersøgningen i kolonihaverne varer i to dage. Politiet konkluderer efter at have undersøgt de fire haveforeninger med hunde, at der ikke er nye spor i sagen. Haveforeningerne lå i nærheden af Korsør Station, hvor Emilie Meng sidst blev set.

quote Frivillige hæver dusøren for spor, der kan lede dem tættere på Emilie Meng

Eftersøgningen af Emilie Meng

Tirsdag den 6. september 2016 - Dusøren vokser

Frivillige hæver dusøren for spor, der kan lede dem tættere på Emilie Meng. Dusøren lyder nu på 200.000 kroner.

Søndag den 18. september 2016 - Omfattende eftersøgning i Korsør Nor

Gruppen Forsvundne Personer står bag en omfattende eftersøgning, hvor omkring 60 frivillige dykkere leder efter Emilie Meng i Korsør Nor. Udover de frivillige dykkere deltager marinehjemmeværnet, over ti både, dykkere fra Københavns Brandvæsen, frivillige med droner, frivillige til fods og i waders samt ryttere på heste.

Fredag den 7. oktober 2016 2016 - Efterlyser hvid kassevogn

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi efterlyser en hvid eller lys kassevogn, som vidner har set køre hurtigt ved Korsør Lystskov den samme weekend, hvor Emilie Meng forsvandt. Trods efterlysningen kalder politiet sporet for 'meget perifert'. Det er senere blevet fastslået, at vognen ikke kan knyttes til efterforskningen.

quote En 67-årig mands hjem i Korsør er blevet ransaget flere gange

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Fredag den 14. oktober 2016 - Ransager hus flere gange

Det kommer frem, at en 67-årig mands hjem på Tårnborgvej i Korsør er blevet ransaget flere gange i løbet af efterforskningen. 

Personer i lokalmiljøet mistænker den 67-årige for at holde Emilie Meng skjult i sit hjem. Derfor undersøger politiet, om rygterne er sande. Ransagninger leder dog ikke til noget, som får politiet til at opretholde mistanken mod manden. 

Politiet ransager huse i Korsør

Mandag den 17. oktober 2016 - Lastbilchauffør sigtet for drabet på Emilie Meng

En efterforskningsleder bekræfter ifølge BT, at en 33-årig lastbilchauffør fra Sønderjylland var anholdt og sigtet i sagen i august. 

Mens den 33-årige mand var tilbageholdt og blev afhørt på politistationen i Slagelse, gennemsøgte 16 betjente hans hus nær Kolding samt tjekkede hans alibi. Politiet inddrog desuden hans elektroniske udstyr som computer og telefon for at undersøge ham nærmere.

quote På baggrund af de oplysninger har vi vurderet, at det er nødvendigt at være til stede på mere end en lokalitet

Kim Kliver, politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Det viste sig dog senere, at han ikke havde noget at gøre med Emilie Mengs forsvinden. Ifølge avisen blev han sigtet på baggrund af en henvendelse fra en borger.

Mandag den 24. oktober 2016 - Ransager to huse

Politiet foretager mandag en ransagning af to boliger i Korsør i forbindelse med efterforskningen af den forsvundne Emilie Meng. Det er blandt andet den samme adresse på Tårnborgvej, der tidligere er blevet ransaget, og hvor der bor en 67-årig mand. Han hedder Finn Petersen. 

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse, hvor baggrunden for ransagningerne er "nye oplysninger".

I første omgang fortalte politiet, at man ransagede en bolig, men mandag eftermiddag oplyser flere medier, at det drejer sig om to boliger.

- På baggrund af de oplysninger har vi vurderet, at det er nødvendigt at være til stede på mere end en lokalitet, forklarer Kim Kliver, politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til TV ØST.

Fredag den 28. oktober 2016 - Politianmelder sin nabo

Den 67-årige mand anmelder gennem en advokat sin nabo for at ulovlig aflytning og overvågning. I den forbindelse gentager Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at Emilie Meng hverken er eller har været gemt på den 67-åriges bopæl. 

Lørdag den 29. november 2016 - Undersøger lydfiler

Undersøgelserne af lydfilerne, som første gang fik politiet til at undersøge Finn Petersens hus på Tårnborgvej i Korsør, afsluttes.

quote Der ikke er tegn på, at Emilie Meng har opholdt sig på adressen, som er ransaget flere gange

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Politiet ønsker ikke at oplyse yderligere om optagelserne, men fastslår endnu en gang, der ikke er tegn på, at Emilie Meng har opholdt sig på adressen, som er ransaget flere gange.

Torsdag den 1. december 2016 - 67-årig kræver erstatning

Den 67-årige Finn Petersen og en anden beboer på Tårnborgvej i Korsør, som har fået ransaget deres hjem, kræver en erstatning på 75.000 kroner hver for de i alt fem ransagninger, som politiet foretog. Det oplyser beboernes advokat i en pressemeddelelse.

Emilie Meng bliver fundet dræbt

Lørdag den 24. december 2016 - Hundelufter finder død person i en sø

En hundelufter finder om eftermiddagen omkring klokken 16.00 en død person i en sø ved Regnemarks Bakke nær Borup på Sjælland. 

Søndag den 25. december 2016 - Emilie Meng er fundet dræbt

Politiet oplyser, at personen, der blev fundet i søen nær Borup juleaftensdag, er den forsvundne Emilie Meng. Hun blev fundet død mere end 60 kilometer fra Korsør Station, hvor hun tog afsked med sine venner søndag den 10. juli. 

quote Emilie Meng har været udsat for en forbrydelse

Kim Kliver, politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyser ved et særligt pressemøde, at hun har været udsat for en forbrydelse. Politiet kommer dog ikke ind på, hvordan drabet skal være sket.

- Emilie Meng har været udsat for en forbrydelse, siger Kim Kliver, politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, på pressemødet.

Han bliver suppleret af efterforskningsleder Søren Ravn Nielsen.

- Vi kan dog ikke komme nærmere ind på detaljerne. Der foregår stadig retstekniske undersøgelser, der skal vise i detaljer, hvad Emilie Meng blev udsat for, siger Søren Ravn Nielsen, efterforskningsleder ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

En person finder juleaftensdag en død person i en sø ved Regnemarks Bakke.
En person finder juleaftensdag en død person i en sø ved Regnemarks Bakke. Foto: TV2 ØST
Politiet er hele dagen massivt til stede ved Regnemarks Bakke, hvor området undersøges nærmere.
Politiet er hele dagen massivt til stede ved Regnemarks Bakke, hvor området undersøges nærmere. Foto: Lind Foto
Derfor vælger politiet at afspærre området, så uvedkommende ikke ødelægger eventuelle spor.
Derfor vælger politiet at afspærre området, så uvedkommende ikke ødelægger eventuelle spor. Foto: TV2 ØST

Det kommer frem, at politiet formoder, at Emilie Meng er blevet anbragt i søen på dagen for hendes forsvinden eller i dagene umiddelbart efter.

Mandag den 26. december 2016 - Et minuts stilhed for Emilie Meng

Flere hundrede holder en mindeceremoni for Emilie Meng. Folk samles og lægger blomster ved Korsør Station. Borgmesteren i Slagelse Kommune, Stén Knuth (V), er blandt deltagerne og holder en kort tale, inden folk klokken 12.30 holder et minuts stilhed til ære for Emilie Meng,

Tirsdag den 27. december 2016 - Undersøger 200 telefonnumre

Politiet går i gang med at undersøge, om der er sammenfald mellem mobiltelefoner, der har været koblet på telemaster ved Korsør den 10. juli, hvor Emilie Meng forsvandt, og ved Regnemarks Bakke, hvor hendes lig blev fundet.

Afskedsbrev til Emilie Meng.
Afskedsbrev til Emilie Meng. Foto: TV2 ØST

Torsdag den 29. december 2016 - Fakkeltog til ære for Emilie Meng

Torsdag aften er flere tusinde mennesker samlet til et fakkeltog i Korsør for at mindes Emilie Meng, der blev fundet død den 24. december. Ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi deltager cirka 2.500 mennesker i begivenheden.

Emilie Meng bliver begravet

Onsdag den 4. januar 2017 - 250 nye henvendelser

Politiet oplyser, at de har modtaget flere end 250 henvendelser om drabet på Emilie Meng, siden den unge pige blev fundet juleaftensdag. 

Flere hundrede holder en mindeceremoni til ære for for Emilie Meng. Folk samles og lægger blomster ved Korsør Station, hvor hun sidst blev set i live.
Flere hundrede holder en mindeceremoni til ære for for Emilie Meng. Folk samles og lægger blomster ved Korsør Station, hvor hun sidst blev set i live. Foto: TV2 ØST

Torsdag den 5. januar 2017 - Gymnasium holder et minuts stilhed for Emilie Meng

Klokken 09.10 er der mindehøjtidelighed på Slagelse Gymnasium for Emilie Meng.

- Nu er vi en ret stor skole med 1.200 elever, og jeg har sjældent oplevet, at det være så stille som i dag, siger Iver Grunnet, daværende rektor på Slagelse Gymnasium, til TV ØST. 

Ved Regnemarks Bakke nær Borup, hvor Emilie Mengs lig blev fundet, lægger folk blomster og tænder lys i dagene efter den 25. december 2016.
Ved Regnemarks Bakke nær Borup, hvor Emilie Mengs lig blev fundet, lægger folk blomster og tænder lys i dagene efter den 25. december 2016. Foto: TV2 ØST
 
  Foto: TV2 ØST

Tirsdag den 19. januar 2017 - Familien begraver Emilie Meng

Emilie Meng bliver begravet klokken 11.00 i Sankt Povls Kirke i Korsør, hvor hun sang i kirkekoret. Begravelsen er udelukkende for personer, der har tilknytning til Emilie Meng og familien.

Onsdag den 22 marts 2017 - Politiet graver ved Motalavej

Et muligt spor får Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi at undersøge et grønt område nær Motalavej i Korsør.

Området bliver undersøgt grundigt af specialuddannede sporhunde, ligesom der med en gravemaskine bliver gravet i jorden omkring et levende hegn. 

En opfølgning på et muligt spor i sagen om Emilie Meng får Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi at undersøge et grønt område nær Motalavej i Korsør.
En opfølgning på et muligt spor i sagen om Emilie Meng får Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi at undersøge et grønt område nær Motalavej i Korsør. Foto: Aleksander Christiansen - 112news.dk/Skadestedsfotograf.dk

Efterforskningsleder Søren Ravn-Nielsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi fortæller til TV ØST, at der er tale om en opfølgning på et muligt spor i sagen om Emilie Meng. Politiet kan ikke oplyse, om de har fundet nogen konkrete spor.

Politiet efterlyser bestemt bil

Tirsdag den 20. juni 2017 - Politiet efterlyser Hyundai i30

Siden fundet af Emilie Meng har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi været tilbageholdende med nye oplysninger i sagen.

Men tirsdag den 20. juni oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST, at man ud fra overvågningsbilleder fra Korsør Station efterlyser en lys personbil, som ifølge politiet med stor sandsynlighed er af mærket Hyundai i30, model 2011-2016 – eller en bil, der ligner den meget. 

Det er en bil som denne, politiet efterlyser. Billedet her er en rekonstruktion lavet af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.
Det er en bil som denne, politiet efterlyser. Billedet her er en rekonstruktion lavet af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Foto: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Bilen kører fra parkeringspladsen og rundt om stationen klokken 04.07 den 10. juli 2016, hvor Emilie Meng sidst blev set i live.

Onsdag den 21. juni 2017 - Henvendelserne strømmer ind

På bare et døgn har politiet fået cirka 100 henvendelser, efter de tirsdag efterlyser en lys personbil, der blev set ved Korsør Station, da Emilie Meng forsvandt.

- Vi har fået nogle henvendelser, som ser rigtig interessante ud. Nu håber vi, at vi kan komme et skridt videre i sagen, siger vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

Ingen af henvendelserne fører dog til anholdelser. 

Torsdag den 6. juli 2017 - Flere i politiets søgelys efter nye tip

Dagene går, og politiet får flere og flere henvendelser om den hvide bil. På to uger har de fået omkring 250 nye henvendelser.

- Henvendelserne har meget forskellig karakter, og nogle nævner specifikke personer, som på baggrund af deres adfærd virker mistænkelige ifølge borgerne, siger politikommissær Steen von Würden til Ritzau.

Han fortsætter dog:

- Men det er altså ikke, fordi vi er ved at pakke bilerne for at køre ud og foretage anholdelser, siger politikommissæren. 

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har modtaget mange henvendelser i sagen om Emilie Meng og flere ser i følge politiet ser interessante ud.

Søndag den 9. juli 2017 - Garvede efterforskere kritiserer politiets arbejde

Tre garvede efterforskere kritiserer politiets kommunikation til befolkningen og potentielle vidner i sagen. Vigtige spor kan være gået tabt, og chancen for at komme i kontakt med vidner kan være forpurret, siger de.

De tre kritiserer blandt andet antallet af personer, der udtalte sig om sagen til medierne i begyndelsen. Udover efterforskningsleder Søren Ravn-Nielsen har otte andre også udtalt sig om sagen.

I begyndelsen af sagen udtalte politiet blandt andet, at Emilie Meng kunne være stukket af hjemmefra, angiveligt på grund af kærestesorger. En indsatsleder fra politiet udtalte desuden, at Emilie Meng havde vist livstegn på Facebook. Begge udsagn blev senere trukket tilbage.

- Man kan i virkeligheden ødelægge en efterforskning ved ikke at komme ordentligt ud med de rigtige informationer, siger tidligere kriminalinspektør Jørn Moos blandt andet til TV ØST.

Mandag den 10. juli 2017 - Demonstration til ære for Emilie Meng

På årsdagen for Emilie Mengs forsvinden afholdes der en fredelig demonstration på Rådhuspladsen i København. Bag arrangementet står Forsvundne Personer, en gruppe på Facebook som stod bag flere eftersøgninger af Emilie Meng. Ud over den unge pige fra Korsør æres andre forsvundne personer.   

Der er intet nyt fra efterforskningen i et stykke tid. 

Nogen har kastet roser i vandet ved Regnemarks Bakke, hvor Emilie Meng blev fundet dræbt juleaftensdag 2016.
Nogen har kastet roser i vandet ved Regnemarks Bakke, hvor Emilie Meng blev fundet dræbt juleaftensdag 2016. Foto: Privatfoto
Der bliver tændt lys for Emilie Meng ved Korsør Station et år efter, hun forsvandt.
Der bliver tændt lys for Emilie Meng ved Korsør Station et år efter, hun forsvandt. Foto: Morten Bøgh

Politiet søger nye vidner

Onsdag den 4. oktober 2017 - Vidne så måske drabsmanden

Over 100 dage efter politiet efterlyste en hvid Hyundai i30, model 2011-2016 - eller en bil, der ligner den meget - er der igen nyt i sagen.

Efterlysningen af den hvide bil har fået et vidne til at melde sig, som kørte i området ved Regnemarks Bakke, få timer efter Emilie Meng forsvandt fra stationen i Korsør. Vedkommende har set "en mindre eller mellemstor lys bil, som var parkeret og havde bagklappen åben. Ved siden af bilen stod en mand, og det så ud som om, han løftede en tung genstand.” 

På baggrund af den oplysning har politiet rekonstrueret situationen og offentliggjort billederne samt video i håbet om, at flere vidner vil melde sig. Det kvindelige vidne kørte bag ved en traktor, så politiet håber blandt andet, at traktorføreren vil melde sig. Derudover kørte endnu en bil bag traktoren, har vidnet fortalt.

 
  Foto: Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi
Politiet har rekonstrueret, hvordan vidnet så den hvide bil holde parkeret. Her er det billeder fra deres rekonstruktion.
Politiet har rekonstrueret, hvordan vidnet så den hvide bil holde parkeret. Her er det billeder fra deres rekonstruktion. Foto: Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi

Politiet mener, at der er en god mulighed for, at manden ved den hvide bil var drabsmanden.

Torsdag den 5. oktober 2017 - Flere henvender sig

Ligesom når politiet tidligere har offentliggjort nyt i forbindelse med Emilie Mengs forsvinden og drabet på hende, så henvender flere borgere sig.

Politiet udsender en pressemeddelelse, hvor de skriver, at omkring 25 borgere har henvendt sig. De skriver også, at det endnu ikke vides, om oplysningerne kan bringe sagen videre.

Onsdag den 13. december 2017 - Intet afgørende nyt i sagen

Politiet har ikke fået det håbede gennembrud i sagen, efter de i oktober offentliggjorde nye oplysninger i sagen. Her fortalte de, at et vidne havde set en mand, som måske er drabsmanden, den dag Emilie Meng forsvandt.

- Vi er i færd med systematisk og grundigt at gennemgå og efterforske det omfattende materiale, der er kommet ind som resultat af politiets seneste efterlysninger hen over sommeren, siger politiinspektør Kim Kliver.

- Det har desværre endnu ikke givet et gennembrud i efterforskningen, men vi fortsætter det komplekse og tidskrævende efterforskningsarbejde, siger han. 

67-årig får ingen erstatning

Onsdag den 4. april 2018 - Politiet stopper efterforskningen af private aflytninger

I efteråret 2016 blev Finn Petersens hjem på Tårnborgvej i Korsør ransaget fem gange.

En kvinde fra nabohuset havde angiveligt lavet nogle private aflytninger af den tidligere mistænktes hjem, og på de lydfiler mente hun, at hun kunne høre Emilie Mengs stemme. Derfor rykkede politiet ud, men de fandt som bekendt ikke den forsvundne pige. Siden anmeldte Finn Petersens advokat, Steen Djurtoft, kvinden til politiet.

Men halvandet år senere, efter sagen er blevet behandlet og efterforsket, beslutter politiet at stoppe efterforskningen.

- Vi mener ikke, at der kan føres bevis for, at der har været forsæt til at aflytte eller overtræde straffeloven, siger advokaturchef Jeanette Vincent Andersen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Finn Petersen og hans advokat indbringer sagen for Statsadvokaten. 

Finn Petersens advokat, Steen Djurtoft, mener ikke, at politiet bør droppe sagen mod hans klients nabo.
Finn Petersens advokat, Steen Djurtoft, mener ikke, at politiet bør droppe sagen mod hans klients nabo. Foto: TV2 ØST

Onsdag den 11. april 2018 - Tidligere mistænkt får ikke erstatning

Finn Petersen fra Korsør får ikke den erstatning på 75.000 kroner, som han havde håbet på. Han havde krævet erstatning, fordi politiet fem gange ransagede hans adresse i forbindelse med efterforskningen af Emilie Meng-sagen.

Men Retten i Næstved afviser erstatningskravet med den begrundelse, at Finn Petersen allerede har fået en erstatning i form af et standardbeløb på 1.200 kroner per ransagning - i alt 6.000 kroner.

Finn Petersen og hans advokat anker sagen til landsretten.

Fredag den 18. maj 2018 - Statsadvokat kræver sag genoptaget

Statsadvokaten i København har besluttet, at politiet skal genoptage efterforskningen af de aflytninger, der i 2016 blev foretaget af Finn Petersens Hjem i Korsør.

Det var en nabo, der aflyttede Finn Petersen, fordi hun troede, han havde noget at gøre med Emilie Mengs forsvinden. Politiet opgav i april at rejse en sag mod hende.

Men nu skal politiet altså genoptage efterforskningen, slår Statsadvokaten fast.

- Jeg er tilfreds med Statsadvokaten siger til politiet, de skal kigge nærmere på det, for hvis vi skal til at have et samfund, hvor vi alle begynder at lege politi uden domstolskontrol, så vil jeg nødigt være en del af det samfund, siger Steen Djurtoft, der er Finn Petersens advokat. 

Tirsdag den 10. juli 2018 - 2 år efter Emilie Mengs forsvinden

I dag er det præcis to år siden, Emilie Meng sidst blev set i live på Korsør Station. Et halvt år senere blev hendes lig fundet ved Regnemarks Bakke nær Borup.

Selvom politiet flere gange har efterlyst bestemte personer eller biler, så har det ikke ført til opklaring af sagen. Morderen er stadig på fri fod.


Epilog - 2023

Lørdag den 19. april 2023 blev en 13-årig pige kidnappet i den lille by Kirkerup syd for Slagelse. Pigen havde delt aviser ud, og var på vej til en veninde, da hun blev kidnappet af en 32-årig mand.

Pigens cykel og telefon blev kort efter fundet efterladt nær byens kirke.

Efter en intensiv eftersøgning blev pigen fundet og manden anholdt i sit hus i det nordlige Korsør.

Pigen havde været udsat for frihedsberøvelse og voldtægt, fremgik det senere af politiets sigtelse i sagen.

Kort efter kom det frem, at en Hyundai i30, der havde tilhørt den 32-årige da Emilie Meng forsvandt, er blevet beslaglagt i Slovakiet.

Onsdag den 26. april kunne Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi afsløre, at den 32-årige nu foruden sagen om kidnapning af pigen fra Kirkerup var blevet udvidet sigtelser i yderligere to sager.

Den ene sag drejede sig om en sag fra Sorø Gymnastikefterskole, hvor en 15-årig pige blev overfaldet og truet med en kniv.

Den anden sag var en sigtelse for frihedsberøvelse, voldtægt og drabet på Emilie Meng.

Kilder: TV ØST, TV 2, Berlingske, Sjællandske, Ritzau, BT, TV Midtvest, Sydsjælllands og Lolland-Falsters Politi.