Kommune politianmeldt i sag om farligt spildevand

Tænketanken Geohav har politianmeldt Slagelse Kommune for at tillade potentielt ulovlig udledning af spildevand fra rensningsanlægget RGS Nordic.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Udledningen af spildevand fra rensningsanlægget RGS Nordic ved Stigsnæs syd for Skælskør har skabt stor debat efter det kom frem, at udledningen potentielt er ulovlig.

Afsløringen har mandag fået tænketanken Geohav til at politianmelde Slagelse Kommunes Center for Miljø, Plan og Teknik.

Sydsjællands og Lolland-Falster Politi bekræfter overfor TV2 ØST, at de har modtaget en anmeldelse af Slagelse Kommune i en sag om ulovlig udledning af spildevand. 

Farligt spildevand

Geohav skriver i et opslag på Facebook fra mandag, at anmeldelsen finder sted, fordi de mener, at kommunen har sikret, at RGS Nordic har kunne fortsætte udledningen af spildevand i Agersø Sund, selv om miljøgodkendelsen udløb i 2018.

Derfor mener Geohav, at kommunen har tilladt 1.223.748 tons farligt spildevand mellem 2018 og 2021. 

Rensningsanlægget RGS Nordic ved Stigsnæs
Læs også
Farlig udledning fra rensningsanlæg er muligvis ulovlig
Rensningsanlægget RGS Nordic ved Stigsnæs
Læs også
Farlig udledning fra rensningsanlæg er muligvis ulovlig

RGS Nordics renseanlæg har i flere år modtaget millioner af liter forurenet spildevand. Det kemikalieholdige spildevand stammer blandt andet fra Norge, som efter en behandling i renseanlægget pumpes ud i havet ved Agersø Sund.

Men Miljøfarligt affald må i udgangspunktet slet ikke flyttes fra et land til et andet. Dog kan det lade sig gøre, hvis importen af det farlige affald sker med det primære formål at nyttiggøre det.

Spildevandet er officielt klassificeret som farligt, og selvom det renses, bliver der stadig udledt mængder af farlige stoffer i havet. 

Læs også
Slagelse Kommune udskyder tilladelse til at sende norsk spildevand i havet
Læs også
Slagelse Kommune udskyder tilladelse til at sende norsk spildevand i havet

Tidligere er fiskere stået frem på TV2 ØST med deres observationer af manglende fisk og deres bekymringer for tilstanden af havmiljøet.




Nyhedsoverblik