Kæmpe e-sportscenter på vej til Sørbymagle – sikrer ny hal

Et nyt center for e-sport er på vej i Sørby syd for Slagelse, hvor der skal bygges en ny hal.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Normalt er unge mennesker i halvmørket bag flimrende computerskærme ikke noget, som man forbinder med sport – men i Sørby syd for Slagelse er det dog præcis det, som det handler om.

Her har Sørbymagle Idrætsforening valgt at omfavne e-sporten, der er blomstret i byen. Og det kommer nu til at betyde, at der skal bygges en helt ny hal i byen ved siden af den gamle.

- Det er rigtig godt, for vi skriger på den ekstra kapacitet i vores nuværende hal – og med udvidelsen her kan vi sætte fart på både e-sporten og på den almindelige sport i byen her, siger Anders Sørensen, der er formand for Sørbymagle IF.

quote Med udvidelsen her kan vi sætte fart på både e-sporten og på den almindelige sport i byen

Anders Sørensen, ansat i eSportDanmark

Medlemstal eksploderet

Den nye hal skal i weekenderne især bruges til arrangementer. Ud over til store turneringer med e-sport, så vil den skulle lægge gulv til store idrætstuneringer med eksempelvis indendørs fodbold og arrangementer sat op af Sørby Marked.

- Det er fem år siden, at vi begyndte at arbejde med e-sport, og siden er interessen bare vokset og vokset. Det er en stor del af forklaringen på, at vores medlemstal er vokset fra cirka 500 medlemmer dengang til 1400 medlemmer i dag, siger Anders Sørensen.

Han forklarer, at foreningen ser langt større potentiale i e-sport, men at de med de nuværende hal-faciliteter ikke har kunnet gøre det.

- Vi har haft et enkelt arrangement i hallen, men ikke mere. Vi har i ti år haft det problem, at alle tider i hallen var booket. Derfor har det haft store konsekvenser, hvis vi pludselig skulle bruge hallen til noget andet, siger han.

Også fart på Sørby Marked

Sørby Marked har ligeledes skullet nøjes med et enkelt arrangement om året i hallen, selvom der var potentiale til mere – og planer om at afholde store stævner for børn og unge, som det især kendes fra Jylland, har ikke kunnet realiseres.

- Vi er et meget aktivt byområde hernede – hvor frivillighed virkelig tæller, og hvor vi står sammen. Jeg tror også, at det er derfor, at en ekstra hal kommer på tale, siger Anders Sørensen.

Han forudsiger, at der vil komme vækst i antallet af ansatte omkring esportscenteret.

- I dag er der ni ansatte i forbundsregi, og vi kan godt komme derop af også med det her nye center, siger han.

Det er meningen af den nye hal i Sørby kan åbne dørene op i foråret 2022.