¨

I læ for efterårets rusk og regn - testcenter i Slagelse rykker indendørs

Fra torsdag den 8. oktober er det slut med at blive testet for covid-19 i hvide telte udendørs i Slagelse. Testcenteret rykker indendørs på sygehuset. Foto: Frederik Thorup TV2 ØST

Testcenteret i Slagelse rykker fra telte udendørs til indendørs på sygehuset torsdag. Det skyldes, at vejret nu bliver koldere og mere ustadigt.

Skal man testes for covid-19 i Slagelse, så foregår det fra torsdag ikke længere i de velkendte, hvide testtelte på Fælledvej foran Slagelse Sygehus.

Den 8. oktober rykker testcenteret nemlig indendørs på sygehuset. Det skyldes, at koldere tider med mere ustadigt vejr står for døren. Det oplyser Region Sjælland i en pressemeddelelse.

- Med de nye fysiske rammer for coronatest på Slagelse Sygehus kan vi tilbyde vores patienter og borgere test inden for i læ for efterårets rusk og regn. Det er jeg glad for, udtaler testansvarlig vicedirektør i Region Sjælland, Charlotte Bøll Larsen i pressemeddelelsen.

I de nye lokaler på Slagelse Sygehus kan testcenteret teste cirka 1.200 borgere om dagen, skriver Region Sjælland.

Andre udendørs testfaciliteter i regionen er allerede rykket indendørs, oplyser Region Sjælland. Foruden Slagelse mangler dog også testcenteret i Nykøbing Falster at flytte indendørs. Det forventer Region Sjælland er gøre i starten af november. Region Sjælland oplyser desuden, at det er planen, at fremtiden for testcentrene er indendørs, og at de altså ikke skal rykke ud i teltene igen, når det bliver varmere til foråret.

Bedre arbejdsforhold 

Det er ikke kun ventende borgere, der slipper for kolde og våde fødder i corona-køer. Også testpersonalet, der indtil nu har haft deres daglige virke mellem teltduge, slipper for tiltagende blæst og minusgrader i efteråret og vinteren.

Teltene har fungeret glimrende, men nu begynder det at blive koldt og mere ustadigt vejr

Birgitte Larnkjær, afdelingssygeplejerske på akutafdelingen på Slagelse Sygehus

- Teltene har fungeret glimrende, men nu begynder det at blive koldt og mere ustadigt vejr. Så vi får bedre arbejdsforhold, når vi flytter ind på sygehuset. Lige nu er vi i fuld gang med at indrette vores nye faciliteter, samtidig med at borgerne kan blive testet hos os, som de plejer, fortæller afdelingssygeplejerske på akutafdelingen på Slagelse Sygehus Birgitte Larnkjær, der er med til at tilrettelægge flytningen af testcenteret, i pressemeddelelsen.

Testteltene på Fælledvej 13 ved Slagelse Sygehus holder åbent som vanligt til og med onsdag. Torsdag morgen er man klar til at teste for coronavirus i de nye lokaler på sygehuset, skriver Region Sjælland.

Fakta:

De nye indendørs testlokaler får to adresser.
 

Ingemannsvej 30, 1. sal bliver for patienter med lægehenvisning, for patienter, som skal møde på sygehuset til indlæggelse, samt sundhedspersonale i kommuner og region, som skal testes.
 

Ingemannsvej 30 A, 1. sal bliver for borgere uden lægehenvisning.

Charlotte Bøll Larsen opfordrer borgere til at tage de nye lokaler i brug og altså fortsat lade sig teste for coronavirus.

- Coronapandemien er jo desværre ikke overstået endnu. Derfor er det vigtigt at blive testet, hvis man har bare den mindste mistanke om, at man kan være smittet med COVID-19. Man skal altid bestille tid til testen på coronaprover.dk. Hvis man har symptomer, der kan være tegn på COVID-19, skal man kontakte egen læge først, udtaler hun i pressemeddelelsen.

Netop Slagelse Kommune har det højeste antal smittede de seneste syv dage i TV2 ØSTs sendeområde. 55 er registreret smittet med covid-19, og det svarer til 70 personer pr. 100.000 indbygger. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App