Henning Becker blev i dag begravet: - Han var min far nummer to

Henning Beckers vietnamesiske familie var mødt op på Slagelse Kirkegård for at sige et sidste farvel til ham, de kaldte deres far nummer to.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Journalist Henning Becker døde på Slagelse Sygehus den 30. december sidste år. I dag blev han begravet på Slagelse Kirkegård.

Til begravelsen var det tydeligt, at han har sat sit helt eget aftryk. Mellem 400 og 500 mennesker deltog ved Slagelse Kirke blandt andet en del af dem, der var blevet hans vietnamesiske familie.

I 1975 havde journalist Henning Becker 204 vietnamesiske børn med i et fly til Danmark fra krigen i Vietnam. Han reddede deres liv. Chuck Lam er et af de børn. Han var i dag mødt op for at sige farvel til Henning Becker.

- Han vil blive husket i mit hjerte, til jeg ikke er her længere. Han er min far nummer to, siger Chuck Lam.

VIDEO: I dag blev Henning Becker begravet i Slagelse. Flere hundrede mennesker var dukket op.

Betaler for begravelsen

Chuck Lam fortæller, at han ikke tror, han havde været i live i dag, hvis ikke Henning Becker havde hjulpet ham til Danmark dengang i 1975.

- Jeg har så meget taknemmelig overfor ham. Han har vist så stor kærlighed overfor os, og den kærlighed er gengældt. Vi er så glade for, at han har bragt os hertil, siger Chuck Lam

- Vi vil huske ham som en god og kærlig far, som ingen andre kan erstatte. Det er svært at beskrive, hvor meget han har betydet, tilføjer han.

Læs også
Grønlandske Helene blev tvangsflyttet til Danmark som barn - nu får hun en undskyldning
Læs også
Grønlandske Helene blev tvangsflyttet til Danmark som barn - nu får hun en undskyldning

Taknemmeligheden har børnene, der nu er blevet voksne, vist ved at samle penge ind til Henning Becker. På samme måde har alle bidraget til at dække udgifterne til lørdagens begravelse.

- Jeg er så glad for, at der er så mange, der har respekt for ham. Med alle dem, der er mødt op i dag kan man se, hvor stor respekt vi har overfor ham, siger Chuck Lam.

Henning Becker blev 78 år.