¨

Havnefoged om ulykke: Godt det ikke gik værre

00:45

En 41-årig mand kørte torsdag aften i havnen i Skælskør, men han reddede sig selv og sin hund ud. Havnefogeden er lettet over, at det ikke gik værre.

Det var dette 35 centimeter høje bolværk, som en bilist torsdag aften kørte over, og endte i havnen i Skælskør. Foto: Morten Christensen

1 af 2

En 41-årig mand kørte over bolværket og ned i havnen i Skælskør torsdag aften med sin hund. Havnefogeden er lettet over, at det ikke gik værre.

Torsdag aften skete det, der ikke må ske. En 41-årig mand kørte direkte i havnen i Skælskør, da han ikke ænsede, at vejen drejede, fordi han var optaget af sin mobiltelefon.

Havnen i Skælskør har ellers et bolværk, der er 35 centimer højt og består af seks meter lange træstykker.

Men det lykkedes bilisten, der var påvirket af spiritus, at rive det i stykker, da han passerede bolværket med sin bil.

Vi har et bolværk ved havnekanten, som skulle forhindre, at den slags ulykker sker. Men man kan jo ikke gardere sig mod tåber

Morten Christensen, havnefoged, Skælskør Havn

Skælskør havns havnefoged, Morten Christensen, ærgrer sig over situationen med den uheldige spritbilist.  

- Det er tragisk, at det kan ske. Vi har jo et bolværk ved havnekanten, som skulle forhindre, at den slags ulykker sker. Men man kan jo ikke gardere sig mod tåber, siger Morten Christensen.

Den 41-årige mand formåede at redde sig selv og sin hund ud af bilen. Men beredskabet måtte på arbejde for at få bjærget bilen.

Morten Christensen er dog glad for, at det ikke gik værre.

- Det kunne være gået meget værre, hvis nu en fodgænger var gået forbi, mens bilen kom kørende. Så det var godt, at ingen kom til skade, siger Morten Christensen.

Læs også Uopmærksom spritbilist kører i havnen med sin hund

Ikke første gang nogen kører i havnen

Det er ikke første gang, at en person ender i havnen. Havnefogeden husker selv to tilfælde, hvor det samme scenarie gjorde sig gældende.

For nogle år siden kørte en bilist ind i kanalen mellem to broer på Norvejen.

En anden gang kørte en traktor ned i havnebassinet i inderhavnen. Ulykken skete, fordi føreren af traktoren fik et ildebefindende, forklarer havnefogeden.

- Ved de to episoder var der ingen, som kom til skade. Der var heldigvis kun sket materiel skade, siger Morten Christensen.

Den 41-årige mand, der kørte i havnen, bliver nu sigtet for spirituskørsel. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App