Harboe Bryggeriernes direktør og bestyrelsesformand træder tilbage

Det er angiveligt uenigheder om den fremtidige strategi hos Harboes Bryggeri, der fører til den opsigtsvækkende udskiftning i ledelsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den nyligt tiltrådte direktør Karina Harboe Laursen forlader sin stilling hos bryggeriet Harboe i Skælskør. Harboes salgs- og marketingsdirektør træder også tilbage.

Det oplyser selskabet til fondsbørsen.

quote Årsagen hertil er, at det ikke har været muligt at finde enighed

Harboes Bryggeri A/S i en fondsbørsmeddelelse

Karina Harboe Laursen overtog direktørposten fra sin far Bernd Griese den 1. september i år. Han er nu blevet indsat som bestyrelsesformand.

Ifølge finans.dk er der uenighed om den fremtidige strategi i det børsnoterede Harboes Bryggeri, der nu fører til den opsigtsvækkende udskiftning i ledelsen.

- Årsagen hertil er, at det ikke har været muligt at finde enighed om implementeringen af selskabets fremadrettede strategiske retning, skriver selskabet i meddelelsen til fondsbørsen.

Karina Harboe Laursens søsters mand - altså Bernhard Grieses svigersøn - Søren Malling er indsat som ny direktør i firmaet, skriver finans.dk.

Søren Stampe trækker sig som bestyrelsesformand, og Kirsten Ægidius forlader posten som salgs- og marketingdirektør.

Bevæget skifte

Direktør Karina Harboe Laursen overtog posten fra sin far, Bernd Griese, i september i år. Men hun fik ikke meget mere end tre måneder på posten, før hun nu er trådt tilbage.

Familien havde forberedt generationsskiftet i ti år, og det var en tydeligt bevæget Bernd Griese, der annoncerede, at familievirksomheden ville blive ført videre i sjette generation.

Artiklen fortsætter under billedet.

Bernd Griese trådte tilbage som direktør den 1. september i år. 
Bernd Griese trådte tilbage som direktør den 1. september i år.  Foto: Morten Spurh

Han sagde dengang, at han havde stor tiltro til, at hans datter ville kunne føre virksomheden videre i samme ånd, som ham selv, men også bidrage med fornyelse.

- Hun kan tilføre nye ideer. Sammen med de dygtige medarbejdere vil hun være med til at udvikle virksomheden i den retning, som vi har startet på nemlig at brande vores egne mærker, sagde Bernd Griese dengang til TV2 ØST.

Harboes Bryggerier producerer drikkevarer i tre lande og sælger dem på mere end 90 markeder verden over. Selskabet sælger drikkevarer såsom øl, energidrikken X-Ray og sodavand.

Virksomheden har været i familiens eje siden 1883.

Se eller gense indslaget om Harboes Bryggerier, der planlagde at skifte ud i ledelsen.