Datter overtager stor familievirksomhed

Karina Harboe Laursen indsættes som administrerende direktør for Harboe Bryggeri til september. Hun overtager jobbet fra sin far.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg har det rigtig, rigtig godt og er selvfølgelig også meget stolt og meget glad for den tillid, som min far har vist mig, og som hele min familie har vist mig. Hele den backup, den er jeg enormt glad, stolt og beæret af, siger Karina Harboe Laursen.

Hun har haft forskellige topposter i Harboes Bryggeri, været medlem af selskabets bestyrelse og har en bestyrelsesuddannelse fra Copenhagen Business School.

Karina Harboe Laursen overtager jobbet som administrerende direktør fra sin far, Bernd Griese, den 1. september 2019.

- Jeg vil helt sikkert fokusere på samarbejde og fornyelse, men mere vil jeg ikke løfte sløret for, siger hun.

- I og med at vi er en familieejet virksomhed, vil jeg selvfølgelig også bevare den kontinuitet, der ligger i at skulle føre en familieejet virksomhed videre, siger Karina Harboe Laursen.

Følelsesmæssigt hårdt

De seneste ti år har familien forberedt generationsskiftet, og det var en tydeligt bevæget Bernd Griese, der tirsdag kunne annoncere, at familievirksomheden bliver ført videre i sjette generation.

- Der er selvfølgelig følelsesmæssigt utroligt hårdt at skulle gøre de ting, men på den anden side er det også en glæde at gøre det, fordi når man er rask og rørig, så man kan også nyde tilværelsen efter det her arbejde, sagde den afgående direktør.

Artiklen fortsætter under billedet.

Bernd Griese går på pension til september. Han har stået i spidsen for virksomheden siden 1972.
Bernd Griese går på pension til september. Han har stået i spidsen for virksomheden siden 1972. Foto: Morten Spurh

Han har stor tiltro til, at hans datter vil kunne føre virksomheden videre i samme ånd som ham selv, men også bidrage med fornyelse.

- Hun kan tilføre nye ideer. Sammen med de dygtige medarbejdere vil hun være med til at udvikle virksomheden i den retning, som vi har startet på nemlig at brande vores egne mærker, siger Bernd Grise.

Harboe Bryggeri har været i familiens eje siden 1883.