Fyring af DF-profil overrasker lokalformand: - Mystisk og dårlig timing

Dansk Folkepartis lokalformand i Slagelse bakker op om Martin Henriksen, efter han blev fyret som konsulent i partiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg er forbavset over fyringen.

Sådan siger Peter Kiralyfalvy, der er formand for Dansk Folkepartis lokalforening i Slagelsekredsen, hvor Martin Henriksen er opstillet som folketingskandidat.

quote Det er under alle omstændigheder mystisk og dårlig timing

PETER KIRALYFALVY, FORMAND FOR DANSK FOLKEPARTIS LOKALFORENING I SLAGELSEKREDSEN

Mandag kom det frem, at Henriksen var blevet fyret som konsulent i partiet efter en udtalelse til TV2 ØST om den uenighed, som udspillede sig mellem ham og partistifter Pia Kjærsgaard under Dansk Folkepartis årsmøde i september.

Her viste partistifteren sin tydelige uvilje mod Martin Henriksens linje, da hun vendte tommelfingeren nedad under hans tale.

- Jeg har bemærket - ligesom andre givetvis har - at Pia Kjærsgaard ikke var helt tilfreds. Men jeg er er jo ikke i politik for at gøre en eller anden tilfreds. Jeg er i politik, fordi jeg vil gerne gøre en forskel for de borgere, der har tillid til mig og har stemt på mig, sagde Martin Henriksen, da TV2 ØST spurgte ham til episoden under et vælgermøde i Sydstevnshallen i Rødvig.

Video: Det var i forbindeles med et vælgermøde i Rødvig, at Martin Henriksen kom med de udtalelser, som senere har givet problemer:

Mistænker en i flokken for at være utilfreds

Henriksen blev ved årsmødet valgt til partiets hovedbestyrelse med flest stemmer. På årsmødet slog formand Kristian Thulesen Dahl fast, at den åbne, interne strid skulle ophøre.

Trods fyringen understreger Peter Kiralyfalvy, at man i Slagelsekredsen stadig har fuld opbakning til Martin Henriksen og er stolte over at have ham som folketingskandidat.

- Det er forkert at fyre ham for den ting. Der er en i flokken (hovedbestyrelsen i Dansk Folkeparti red.), som måske har været lidt utilfreds med hans udtalelser, men jeg kan altså ikke se noget forkert i udtalelsen. - Han taler rent ud af posen, og det har han altid gjort. Jeg siger også min mening, og så må folk tage det eller lade være, siger Peter Kiralyfalvy.

Artiklen fortsætter under billedet.

Under Dansk Folkepartis årsmøde i september viste partistifteren Pia Kjærsgaard sin tydelige uvilje mod Martin Henriksens linje, da hun vendte tommelfingeren nedad under hans tale.
Under Dansk Folkepartis årsmøde i september viste partistifteren Pia Kjærsgaard sin tydelige uvilje mod Martin Henriksens linje, da hun vendte tommelfingeren nedad under hans tale. Foto: TV 2

Hvem har været utilfreds med Martin Henriksen?

- Det kan jeg slet ikke sige. Men det kan også være, at partiet bare ikke længere har haft brug for ham som politisk konsulent, svarer Peter Kiralyfalvy og tilføjer, at han ser frem til at få en forklaring fra partiet om, hvorfor Martin Henriksen blev fyret.

Lynanalyse

Fyringen af Martin Henriksen kommer samtidig midt i valgkampen, hvor han stiller op som borgmesterkandidat i Stevns Kommune, og Peter Kiralyfalvy ærgrer sig over tidspunktet af fyringen.

- Det er under alle omstændigheder mystisk og dårlig timing. Jeg synes også, at det er uheldigt, at man udsætter en mand for noget, som han ikke fortjener, siger han.

Mistede markant profil

Martin Henriksen var indtil seneste folketingsvalg i 2019 en markant profil som Dansk Folkepartis udlændingeordfører.

Ved valget gik partiet dog markant tilbage, og det kostede 21 ud af 37 mandater - herunder Martin Henriksens.

Efterfølgende blev han dog ansat som konsulent i partiet med fokus på at skærpe partiets profil. Det er denne stilling, han nu er blevet fyret fra.

Som konsulent i Dansk Folkeparti har Martin Henriksen blandt andet svaret på mails, som partiet har modtaget fra sine vælgere og modstandere, samt stået for partiets medlemskartotek.

Et års ballade i Dansk Folkeparti

TV2 ØST har forsøgt at få en kommentar fra Dansk Folkepartis lokalbestyrelse på Stevns i forhold til, hvorvidt fyringen får konsekvenser for Martin Henriksens lokalpolitiske fremtid og rolle som borgmesterkandidat til kommunalvalget i Stevns Kommune.

Bestyrelsesmedlem Helene Brix Petersen har ingen kommentar og henviser i stedet til Martin Henriksen og lokalformand Lea Berg Henriksen, der i øvrigt er Martin Henriksens hustru.

Heller ikke partiformand Kristian Thulesen Dahl, gruppeformand Peter Skaarup, personale- og sekretariatschef Jeanie Nørhave eller partisekretær Steen Thomsen er vendt tilbage på TV2 ØSTs henvendelse.

Martin Henriksen vil fortsat være at finde på stemmeseddelen til kommunalvalget i Stevns Kommune, ligesom han stadig sidder i partiets hovedbestyrelse. 

Bemærk:
Tirsdag den 2. november havde TV2 ØST tekniske problemer, der betød, at alle artikler udgivet på tv2east.dk den dag blev slettet. Denne artikel er derfor en rekonstruktion af en lignende artikel udgivet den 2. november 2021.