Nyhedsoverblik

Fregat vender hjem før planlagt

Iver Huitfeldt, der har base i Korsør, sejlede klokken to natten til onsdag ind i dansk farvand og ligger ud for Frederikshavn.

Det viser hjemmesiden Marine Vessel Traffic, der onsdag formiddag har lokaliseret fregatten ud for Frederikshavn, skriver DR.

Da fregatten blev sendt afsted til Det Røde Hav i slutningen af januar, var meldingen fra Forsvaret, at den skulle være udsendt til midten af april.

Men i sidste uge - i slutningen af marts - meldte Forsvaret, at fregatten havde påbegyndt hjemrejsen.

Fregatten har været omdrejningspunkt for megen opmærksomhed, siden forsvarsmediet Olfi tirsdag kunne beskrive, hvordan udstyret om bord svigtede under et droneangreb i marts.

Den 9. marts nedkæmpede fregatten fire droner i et angreb, hvor der blev opsendt og senere nedskudt mindst 15 droner, kendt som UAV'ere.

Men en række tekniske problemer udsatte ifølge Olfi soldaterne for fare under angrebet, da fregatten i en halv time ikke kunne affyre sit eneste luftforsvarsmissil.

Fordi fregattens centrale forsvarssystem svigtede, blev kanonerne taget i brug. Men halvdelen af granaterne detonerede kort efter at have forladt kanonerne uden at være i nærheden af fjendtlige mål.