Efter interne klager: Nu er omdiskuteret chef færdig i Slagelse Kommune

Den hidtidige beredskabschef i Slagelse Kommune er færdig i stillingen efter en længere periode med uro i geledderne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Slagelse Kommune skal have ny øverste chef for beredskabet.

Kommunaldirektør Ole Kristensen bekræfter, at den hidtidige beredskabschef John Olesen er stoppet i jobbet, efter en gensidig aftale er indgået.

Det sker efter en omtumlet periode i kommunen, hvor flere har peget på, at John Olesen ikke har været den rette til sin stilling.

- Jeg kan bekræfte, at der er indgået en fratrædelsesaftale med John Olesen, og han stopper nu her. Viceberedskabschef Michael Djervad bliver konstistueret i stillingen istedet for, siger Ole Kristensen.

Kan du fortælle lidt om, hvad ligger bag den aftale, I har indgået?

- Nej, ikke i detaljer. Men jeg kan sige, at John (Olesen, red.) har haft stor betydning i forhold til at bygge beredeskabet op, og vi ønsker ham held og lykke.

Rygter om alkoholmisbrug

Allerede for fem år siden, var John Olesen i problemer, da der gik rygter om et massivt alkoholforbrug, der påvirkede hans arbejde. Han slap dog ifølge sn.dk med et såkaldt "gult kort" fra den kommunale ledelse og kunne således beholde sit job.

På det seneste er dog igen stillet alvorlige spørgsmåltegn ved John Olesens varetagelse af sit vigtige job.

En stor gruppe frivillige brandmænd samt ansatte på Center for Beredskab rettede nemlig en hård kritik mod John Olesen, der ifølge kritikerne sjældent var på arbejde og var usamarbejdsvillig, når han var der.

Ingen deadline for ny chef

Der har været en del ballade om John Olesen det seneste stykke tid, og han har været sygemeldt i den seneste periode. Hvilken betydning har det haft for jer og for den aftale, der er blevet lavet?

- Det er en personalesag, så jeg vil ikke komme nærmere ind på det. Det er dér, vi er nu. Michael (Djervad, red.) er viceberedskabschef i dag, og han overtager det daglige fra i dag, siger Ole Kristensen.

Er det her reelt set en fyring af John Olesen?

- Det er en fratrædelsesaftale. En gensidig aftale.

Hvornår regner I med at have en ny beredskabschef på plads?

- Det ved vi ikke endnu. Michael (Djervad, red.) er foreløbigt konstitueret, og der er ikke sat nogen dato på endnu. Det kommer vi ind på i den nærmeste tid, men lige nu kan jeg ikke sætte nogen dato på, hvornår det kommer til at blive.