Når flammerne omringer en by: Flere end 40 påsatte brande

Flere end 40 påsatte brande siden midt i maj. Det er realiteten i Slagelse, hvor politi og brandvæsen kæmper mod flammerne. Senest i nat, hvor fem biler udbrændte.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Bilen står som en mørk skygge i flammerne. 

Sideruden er blevet smadret med en sten, så politiet vurderer, at der er tale om en påsat brand.

Sådan lød det den 31. maj, hvor en Toyota stod i flammer i Slagelse. Og det er blot ét tilfælde. Den 2. juni var tre biler omringet af flammer. Også i Slagelse. 

Seneste tilfælde er fra i nat. Klokken 01.30 fik politiet en melding om brand i en bil i Frederiksgade. Ilden bredte sig fra én parkeret bil til en anden. Alt tyder på, at gerningsmændene derefter bevægede sig til Bredahlsgade, satte ild til en parkeret bil, så til Østerbro, satte ild til en bil og til sidst til Vesterhaven, hvor de satte ild til endnu en bil. Den sidste bilbrand blev meldt klokken 02.03.

quote Det er påfaldende, at de er opstået inde for samme område

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

26 brande på tre uger 

På bare tre uger registrerede Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi 26 brande i Slagelse. Fra den 29. maj til den 18. juni. 

Den 4. juni fik politiet meldinger om flere brande i Slagelse. Klokken 00.25 kom den første melding. Her var der brand i et kolonihavehus ved Kastanjevej. Allerede 12 minutter efter måtte brandvæsnet rykke ud til endnu en brand – denne gang i en container ved Skellet. 

Men det stoppede ikke der.

Klokken 01.17 kom en tredje melding om brand. En bil stod i flammer ved Haveforeningen Østervang på Holbækvej. Og den sidste og fjerde melding kom klokken 01.31, hvor der var brand i en container på Klosterbanken. 

- Vi ved endnu ikke, om der er nogen sammenhæng mellem de fire brande. Men det er påfaldende, at de er opstået inde for samme område, sagde vagtchefen dengang til TV ØST. 

Politi og brandvæsen måtte fire gange rykke ud til mistænkelige brande i Slagelse natten til den 4. juni.
Politi og brandvæsen måtte fire gange rykke ud til mistænkelige brande i Slagelse natten til den 4. juni. Foto: René Lind

Leger de kispus med politiet?

I denne uge har der været seks bilbrande. Igen vurderer politiet, at der er tale om påsatte brande.

Og i nat giver tidspunkterne og fremgangsmåden politiet anledning til at mistænke, at det højst sandsynligt er de samme gerningsmænd, der står bag. Måske er det gerningsmænd, som politiet allerede kender.

For den 2. juni, hvor tre biler udbrændt, sagde vagtchefen til TV ØST: 

quote Vi har en formodning om, at det er nogle af dem, vi kender i forvejen, der går og leger kispus med os

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

- Vi aner ikke, hvem der går og påsætter de her brande. Vi har en formodning om, at det er nogle af dem, vi kender i forvejen, der går og leger kispus med os, men vi har ikke noget konkret at have det i. 

Det helt store problem for politiet er nemlig, at ildspåsættelserne foregår efter mørkets frembrud. Et tidspunkt, hvor der ikke er mange mennesker på gaden. 

Sådan så det ud ved en af de påsatte brande.
Sådan så det ud ved en af de påsatte brande. Foto: René Lind