Efter fødevareforgiftning på sejlskib: Nu er alle udskrevet

Alle 15 syge fra sejlskibet Albatros i Korsør Havn er nu blevet udskrevet efter at have lidt af en alvorlig mavesygdom.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Alle de syge tyskere fra skibet Albatros er nu blevet udskrevet efter den store madforgiftning natten til tirsdag.

Det oplyser Region Sjælland til TV ØST.

Syv ambulancer og en minibus måtte tages i brug, da 15 mavesyge tyskere natten til tirsdag akut måtte indlægges på sygehuse i Slagelse, Køge og Holbæk med en fødevareforgiftning.

Og mens de første allerede kunne udskrives i løbet af tirsdagen, så måtte nogle af besætningsmedlemmerne bruge flere dage på hospitalet, før de var friske til at rejse videre. Alle er dog nu udskrevet og har det godt, oplyser Region Sjælland til TV ØST.

Undersøgelser i gang

Det var efter alt at dømme en salmonellaforgiftning, der sendte de mange sejlere på hospitalet, men de nærmere forhold undersøges fortsat af Fødevarestyrelsen.

Allerede i forbindelse med redningsindsatsen sikrede politiet en række fødevareprøver, der nu er ved at blive undersøgt at Fødevarestyrelsen.

Skibet Albatros er siden sejlet videre. Skibet fungerer som turbåd og uddannelsesskib og ligger nu udfor den tyske østersøkyst.

Hændelsen i Korsør involverede mange redningstjenester i kraft af de mange, der blev syge – men et egentligt nødberedskab blev ikke aktiveret på baggrund af sygdommen.

Nye oplysninger viser, at der formentlig ikke er tale om salmonellaforgiftning. 14-08-2018