15 personer indlagt: Skibsbesætning ramt af mavesygdom

En større gruppe tyskere blev natten til tirsdag akut indlagt på sygehuset, efter de var blevet ramt af en mavesygdom.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

15 tyske sejlere blev natten til tirsdag akut indlagt på sjællandske sygehuse, efter de tilsyneladende var blevet ramt af en alvorlig maveinfektion, mens de lå ved kaj i Korsør.

Det bekræfter Region Sjælland overfor TV ØST.

- Vores læge på stedet vurderede i nat, at 15 mavesyge personer skulle indlægges. Og syv ambulancer og en minibus var involveret i arbejdet med at køre patienterne til behandling på Slagelse, Holbæk og Køge Sygehus, siger René Arne Bergmann, der er chefvagt for Region Sjælland præhospitale område.

Akut kørt på sygehuset

Meldingen om de syge indløb klokken 00.24. De syge kastede op og havde kraftig diarre, og en læge blev sendt til skibet for at vurdere indsatsen og fungere som indsatsleder.

Chefvagten kan dog ikke sige noget nærmere om de syges tilstand, ligesom han ikke kan sige, om de efterfølgende er blevet udskrevet igen.

Der er tale om besætningsmedlemmer på det tyske sejlskib Albatros, der ligger ved kaj i Korsør Havn. Der er tale om en tremastet skonnert, der er indregistreret i den tyske havn Bremerhaven. Det bliver brugt som udflugtsbåd for tyske turister.

Der er 36 personer ombord på skibet, men kun de 15 viste tegn på sygdom. 

TV ØST har tirsdag talt med kaptajnen på skibet og flere besætningsmedlemmer - men ingen har haft lyst til at fortælle nærmere om hændelsen.

Muligvis en maveforgiftning

Region Sjælland oplyser til TV ØST, at der tilsyneladende er tale om en fødevareinfektion.

- Der er endnu ikke kommet svar på prøverne, men meget tyder på, at der er tale om en infektion, som de har fået via deres mad, siger chefvagt René Arne Bergmann.

Fordi der er mistanke om en madforgiftning, så er Styrelsen for Patientsikkerhed blevet kontaktet i sagen, oplyser han.

Ifølge TV ØSTs oplysninger passer symptomerne hos de indlagte på en salmonella-infektion,  men dette er som nævnt endnu ikke bekræftet af prøver.

Beredskab ikke aktiveret

Region Sjælland har et beredskab, der bliver aktiveret ved katastrofer, som eksempelvis store ulykker eller sygdom hos mange mennesker.

Flere kilder oplyser dog til TV ØST, at det dog ikke har været aktiveret i denne omgang, fordi der 'kun' er tale om en madforgiftning.

Flere indsatsledere fra en række forskellige myndigheder har været involveret i den omkring to timer lange indsats på stedet.

Forurenet materiale indsamlet

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi sendte flere patruljer til stedet for at assistere redningsarbejdet. Det fortæller Tom Trude, der er linjechef for beredskabet i politikredsen.

- Da vi hørte, at først ni personer  - og siden endnu flere - fik det dårligt rykkede vi ud til stedet med både patruljer og også en indsatsleder. Vi bistod med at håndtere de mange mennesker, og endte faktisk også med at køre patienter til sygehuse i en minibus, fortæller han.

Efterfølgende sikrede politiet stedet, sådan så andre myndigheder senere vil kunne efterforske i køkkenet.

Samtidig var politiet indsat for at håndtere de syges efterladte ejendele, som eksempelvis tøj.

- Tøj, der var forurenet med smitsomme ting, blev pakket i poser, og skal jo i princippet brændes, så vi får stoppet smittestofferne, oplyser linjechefen.

Også det lokale brandvæsen blev kaldt til stedet. De skulle blandt andet spule kajen efter de syge turisters behandling og ophold på stedet.