Nyhedsoverblik

Danskere køber mest slik - nu vil kommuner ændre vores vaner

Danmark er det land i verden, hvor man køber mest slik. Det skal et nyt projekt gøre op med.

Slagelse og Vordingborg kommuner er blandt ti kommuner, hvor der de kommende år vil blive sat fokus på især børns sukker-vaner.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

- Forskningen viser, at de mange søde sager og søde drikke optager pladsen fra den sunde mad, som børn har brug for til at vokse, udvikle sig og lære, siger Nikolaj Bjørk Christensen (V), der er formand for sundhedsudvalget i Slagelse Kommune i pressemeddelelsen.

Projektet, der vil blive gennemført i samarbejde med Sundhedsstyrelsen, løber fra 2023-2027. Og her vil blandt andet sundhedsplejen og tandplejen i Slagelse Kommune få flere værktøjer til at tale med børnene og deres forældre om de søde sager.

I Vordingborg Kommune ser centerchef for Sundhed, Børn og Familie Dorrit Guttman også et behov for at sætte fokus på børns madvaner:

- Vi glæder os meget til at deltage i projektet. Forældre vil deres børn det bedste, og med projektet kan vi understøtte, at både børn og forældre får øje på de søde vaner i hverdagen, siger Dorrit Guttman, der er centerchef for Sundhed, Børn og Familie i Vordingborg Kommune.