¨

Cykelstjernes forældre syntes, han skulle spille fodbold

Fortællingen om Niklas Larsens berømmelse startede for mere end 10 år siden, hvor han var til cykelløb med sin far i Slagelse. Foto: Søren Kiehn - TV2 ØST

Niklas Larsens forældre var ikke begejstrede, da han som 11-årig besluttede at han ville være cykelrytter. Søndag vandt han PostNord Danmark Rundt.

Der var jubel og glæde i Slagelse Kommune, da Niklas Larsen og alle de andre ryttere lørdag kørte gennem den egn, hvor den unge cykelrytter er vokset op.

Søndag løb han så med sejren i Danmarks største etapeløb, men det har ikke altid ligget i kortene, at Niklas Larsen fra Slagelse skulle være cykelrytter.

Fortællingen om Niklas Larsens berømmelse startede for mere end 10 år siden, hvor han var til cykelløb med sin far i Slagelse. Den oplevelse gjorde så stort indtryk på den 11-årige dreng, at han lagde fodbolden væk, da de kom hjem. Nu ville han kun cykle.

Artiklen fortsætter under billedet.

Palle Larsen syntes, at cykling lød som en dyr og besværlig sport. Foto: Søren Kiehn - TV2 ØST

- Altså det var egentlig ved Postnord Danmark Rundt, han fik den her idé om, at han ville starte, fortæller Niklas’ far, Palle Larsen.

Han var ikke begejstret for sønnens idé.  

- Vi holdt lidt igen, fordi cykling lød som om, det var en dyr og besværlig sport, fortæller han.

En oplevelse, der giver gåsehud

Men Niklas Larsens forældre gav sig og lod sønnen køre ud på landevejene, og det er de ikke kede af i dag.

Da turen gik gennem Slagelse, var det en stor oplevelse både for den 22-årige cykelrytter og for hans far.  

Se hele indslaget om Niklas Larsen her. Artiklen fortsætter under videoen.

04:43

    

Luk video

- Den oplevelse, han får ved bare at køre igennem Slagelse kommune, det er lige så det giver gåsehud, siger Palle Larsen.

- Hans resultater er jo også helt fantastiske, siger den stolte far.

Opbakningen fra de lokale fans og støtter var også noget af det, der betød noget for Niklas Larsen, da han cyklede gennem sin hjemstavn.

- Jeg nåede da at se, at der stod en masse mennesker derinde, og at der stod Go Niklas, og det var mega fedt, sagde han efter etapen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App