Coronasmittede hjemløse isoleres på plejehjem - nu modtager projekt over to millioner i støtte 

Et projekt mellem Slagelse Kommune og Forsorgshjemmet Toften har modtaget over to millioner kroner i støtte af Novo Nordisk Fonden. 

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er helt fantastisk.  

Sådan lyder det fra Karen-Marie Heltoft, der er forstander på Forsorgscenter Toften i Slagelse.  

quote Vi er mega glade

Karen-Marie Heltoft, forstander, Toften

Slagelse Kommune og Forsorgscenter Toften under KFUM's Sociale Arbejde har omdannet en fløj på det tidligere plejehjem Kastanjegården i Rude syd for Slagelse til at kunne huse de mest udsatte borgere i kommunen, hvis de skulle vise tegn på smitte af coronavirus. 

Et projekt, som Novo Nordisk Fonden nu har valgt at støtte med 2.069.555 kroner.  

- Vi er mega glade. Det betyder, at der kan komme lidt ekstra til stuerne, så der nu kan komme fjernsyn og kabeltv, siger Karen-Marie Heltoft.  

Første person er indlagt 

Hjemløse og udsatte borgere i Slagelse kunne fra i onsdags få deres egen seng og deres eget værelse, hvis de viser tegn på coronavirus. Sygeafdelingen i Rude indeholder 12 sengepladser, og den første plads er blevet taget i brug i dag, fredag, oplyser Karen-Marie Heltoft.  

Artiklen fortsætter under billedet.

Forstander Karen-Marie Heltoft er glad for at kunne tilbyde hjælp til coronasmittede udsatte.
Forstander Karen-Marie Heltoft er glad for at kunne tilbyde hjælp til coronasmittede udsatte. Foto: Jacob Bagge Jensen - TV2 ØST

Med afdelingen kan de isolere nogle af de mest udsatte borgere i kommunen. Det fortalte Karen-Marie Heltoft til TV2 ØST 30. marts. 

- Man får et værelse, og der er noget personale, der kan drage omsorg for én. Man får mad og drikke og mulighed for at komme i bad og så videre. Når man så er symptomfri igen, så kommer man tilbage på Toften, hvis man har en plads dér, eller det man nu har været vant til tidligere, forklarede Karen-Marie Heltoft. 

Det er personale fra forsorgshjemmet og andre omsorgsjob i kommunen, der skal passe de syge på det tidligere plejehjem i Rude. 

Hovedformålet er at inddæmme smitte og sikre hjemløse borgeres behov. Målgruppen er hjemløse syge borgere og borgere, der udviser symptomer, og som kommer fra Forsorgshjemmet Toften, Natherberget på Toften eller er gadehjemløse.

Læs mere om projekterne, der har fået støtte af Novo Nordisk Fonden: