Boligformand for Motalavej: En hård kurs over for kriminelle fik os af listen

Der er grund til at fejre, at Motalavej er blevet fjernet fra listen over belastede boligområder, siger formanden for BoligKorsør.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Det er bare en god dag. Jeg er selvfølgelig glad - både på BolgKorsørs og på egne vegne.

Det siger Ebbe Jens Ahlgren, der er formand for BoligKorsør - foruden at han sidder i byrådet i byen for Venstre.

Meldingen kommer efter det tidligere onsdag, hvor det kom frem, at boligkvarteret Motalavej ikke længere er at finde på listen over "parallelsamfund" - den tidligere ghettoliste.

- Det er mange års kamp, der er lykkedes nu. Og det vil være godt for os at komme af den liste. Det tror jeg, at alle mener, siger han.

Motalavej
Læs også
Motalavej og Ringparken fjernes fra ghettolisten
Motalavej
Læs også
Motalavej og Ringparken fjernes fra ghettolisten

Han peger på, at målet var at komme af listen senest i 2025. Nu er målet nået i 2021. Han mener, at det er en kombination af en hård linje overfor kriminelle i boligområdet og en massiv boligsocial indsats, der har vendt udviklingen i området.

- Nu er det svært at argumentere for, at den hårde linje overfor kriminelle ikke har virket. Det har den. Fem familier er flyttet væk fra området, og der har været ro i lang tid. Samtidig er der flere sager på vej. Og vi fortsætter den hårde linje, indtil der ikke er flere kriminelle tilbage i området. Det har været en svær vej at gå - men det har nyttet, siger Ebbe Jens Ahlgren.

Forebyggende indsats bar frugt

Han var selv sidste år idemanden bag et lovforslag, der skal gøre det endnu lettere at udsætte kriminelle fra parkerne. Allerede efter en byretsdom kan familierne blive bedt om at fraflytte deres lejligheder. Forslaget er nu på vej igennem Folketinget.

Blokkene på Motalavej.
Blokkene på Motalavej. Foto: TV2 ØST

Ved siden af en hård kurs mod familier med kriminelle medlemmer, så mener han, at den bolig-sociale indsats været med til at løfte området.

- Der har været tale om en stor og forebyggende indsats. Det har blandt andet betydet, at mange er kommet i uddannelse. Samtidig har det tætte samarbejde med blandt andet politiet fungeret godt, siger han.

Læs også
Motalavej:
Boligformand glad for udsigt til hårdere straf - advokat frygter for retssikkerhed
Læs også
Motalavej:
Boligformand glad for udsigt til hårdere straf - advokat frygter for retssikkerhed

Ghettolisten - som listen også formelt hed dengang - kom til verden i 2010 under Lars Løkke Rasmussens første VK-regering. Ebbe Jens Ahlgren har dog aldrig været fan af listen, siger han.

- Den gjorde det ikke lettere for os. Listen er med til at stigmatisere et område, og gøre det mere besværligt at rette området op, fordi mange ressourcestærke borgere ikke ønsker at flytte ind i en ghetto. Derfor er det altså også en god dag for alle lejerne. Når vi er af listen, så kan vi komme videre med at få en mere bred beboersammensætning i området og få flere ressourcestærke borgere til at flytte ind i vores rigtig fine lejligheder, siger han.

Alle skal være trygge

Han understreger, at alle skal kunne være trygge i det område hvor de bor. Derfor vil arbejdet med at skabe ro på Motalavej også fortsætte.

- Vi skal ikke hvile på laurbærrene. Vores udviklingsplaner for områderne fortsætter. Der skal være færre boliger i områderne, og der skal være en anden sammensætning mellem beboerne. Men det er udviklingsplaner - ikke afviklingsplaner, siger han.

Han fastslår samtidig, at det stadig kan gå galt igen.

Læs også
Efter dialogmøde på uroplaget Motalavej - regeringen er klar til at hjælpe utrygge beboere
Læs også
Efter dialogmøde på uroplaget Motalavej - regeringen er klar til at hjælpe utrygge beboere

- Vi er stadig sårbare - og der skal ikke meget til, før det vælter igen. Derfor må vi ikke slække på kursen. Men det skal vi ikke tænke på i dag. Nu skal vi glæde os, siger han.


Nyhedsoverblik