Efter dialogmøde på uroplaget Motalavej - regeringen er klar til at hjælpe utrygge beboere

Regeringen vil blandt andet gøre det muligt hurtigere at smide kriminelle familier ud af lejligheder, siger statsminister Mette Frederiksen (S)

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Bilister, der kører vanvidskørsel, skal få taget bilen på stedet.

Familier i boligområder, der begår kriminalitet, skal hurtigt kunne smides ud af deres lejligheder. 

Overtrædelse af et zoneforbud skal straffes hårdere.

Statsminister Mette Frederiksen (S) og regeringen vil slå hårdt ned på flere former for kriminalitet. 

Det hun siger til pressen efter et beboermøde i Kvarterhuset på Motalavej i Korsør.

Der var stort fremmåde af både pressefolk og lokale beboere, da statsminister Mette Frederiksen (S) besøgte Motalavej.
Der var stort fremmåde af både pressefolk og lokale beboere, da statsminister Mette Frederiksen (S) besøgte Motalavej. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

Her har hun sammen med to af sine socialdemokratiske ministre, justitsminister Nick Hækkerup og bolig- og fungerende integrationsminister Kaare Dybvad, hørt på frustreret råb fra en beboergruppe i boligområdet ved et dialogmøde. 

VIDEO: Over sommeren har politiet flere gange måtte rykke talstærkt ud - blandt andet til et masseslagsmål 17. juni:

 

Henover sommeren har boligområdet været plaget af store uroligheder som følge af en årelang stridighed mellem to familier, hvilket har fået beboere til at råbe op om at få bedre muligheder til at smide kriminelle familier ud af lejlighederne.

- På mødet har vi talt om vanvidsbilisme. Regeringens forslag er, at vi vil tage bilen fra dem, der kører vanvidskørsel. Ikke efter en måned, en uge eller en time, men i det øjeblik, de kører vanvidskørsel. Så tager vi bilen, og så må de gå hjem. 

- Der er også et ønsket fra beboerne her, at kriminelle familier skal kunne sættes ud af deres lejligheder og ikke bo i området og ødelægge det for alle andre. Det ønsker vi også fra regeringens side, og det skal gå hurtigt. Der er også et ønske fra beboerne om, at hvis man overtræder zoneforbud, skal der være højere straf, højere bøde, og det skal falde hurtigere. Det deler vi også fra regeringens side. 

- Så vi har simpelthen tænkt os at bære beboernes ideer med ind på Christiansborg, og så håber jeg sørme, at der er et flertal for det, beboerne ønsker, siger Mette Frederiksen.

Grafik: Få overblik over sommerens uro på Motalavej 

Grafik Nick Abilgaard.