Slagelse

Blev kaldt Danmarks giftigste byråd - nu indgår S og V aftale i Slagelse Kommune

Socialdemokratiet indgår aftale med Venstre og får to udvalgsformandsposter i Slagelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

"En børnehave" og "Danmarks giftigste byråd". 

De hårde gloser har stået i kø, når der er blevet talt om byrådet i Slagelse Kommune. Men noget tyder på, at der er bedring på vej.

Den nyvalgte borgmester Knud Vincents (V) gik til valg på at skabe et bredt samarbejde i byrådet i Slagelse. Og med en tillægsaftale til den konstituering, der har gjort ham til den kommende borgmester, ser det ud til, at han kan lykkes med netop dette.

På valgnatten gik Venstre, SF, Radikale Venstre og Det Konservative Folkeparti sammen i konstitueringen, og dermed står Knud Vincents til at overtage posten fra Socialdemokratiets John Dyrby Paulsen, der de seneste fire år har stået i spidsen for det, der er blevet kaldt Danmarks giftigste byråd.

Onsdag kunne den kommende borgmester så fortælle, at Socialdemokratiet og DF har underskrevet en tillægsaftale til konstitueringen, der betyder, at Socialdemokratiet får to formandsposter.

Her præsenterer Knud Vincents (V) aftalen, der gør ham til borgmester.

Ønsker samarbejde hen over midten

Kommende borgmester Knud Vincents (V) er glad for aftalen.

- Jeg er rigtig glad på vores kommunes vegne med den historik, vi har haft, siger Knud Vincents om tillægsaftalen med henvisning til de mange konflikter, der har præget byrådet i Slagelse - senest en strid om, hvorvidt kommunens økonomi er god eller dårlig.

quote Vi viser, at vi godt kan sætte os ned og snakke om tingene

Knud Vincents (V), nyvalgt borgmester, Slagelse Kommune.

Knud Vincents ønsker et bredt samarbejde hen over midten og mener, at tillægsaftalen med den afgående borgmesters parti og DF tegner et billede af, at det godt vil kunne lade sig gøre.

- Vi viser, at vi godt kan sætte os ned og snakke om tingene, siger Knud Vincents.

- Og de forhandlinger, jeg har haft med John Dyrby Paulsen, er foregået i rigtig god tone.

Ifølge sn.dk fremgår det af tillægsaftalen, at Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti forpligter sig til ikke at pege på en alternativ kandidat til borgmesterposten eller til at stemme imod Knud Vincents ved det konstituerende møde 1. december.

Læs også
Portræt: Samarbejdets mand sætter sig ved roret i landets giftigste byråd

Vil lægge fortiden bag sig

Det har torsdag middag ikke været muligt for TV2 ØST at få en kommentar på tillægsaftalen fra afgående borgmester John Dyrby Paulsen, men Knud Vincents fortæller, at Socialdemokratiet har fået formandsposter i de udvalg, som de selv har ønsket.

Det drejer sig om socialudvalget samt børne- og ungeudvalget.

Med tillægsaftalen håber Knud Vincents også, at Slagelse Kommune kan lægge stridighederne bag sig.

- Vi skal lade historikken ligge, siger han og peger på, at der er valgt 11 nye ansigter ind i det nye byråd, som kan være med til at ændre tingene og sikre et godt samarbejde.

- Der er ikke nogen grund til, at vi sætter os i hvert vores hjørne, siger den kommende borgmester.

Budgettet skal gennemgås igen

Inden kommunalvalget rettede Knud Vincents flere gange en skarp kritik af kommunens budgetter.

Både SF og Venstre mente ikke, at man tænkte langsigtet nok i det seneste budget, og at man dermed risikerede, at tømme kommunekassen.

Læs også
Tovtrækkeriet om økonomien i Slagelse fortsætter i valgkampen

De fire partier, der står bag konstitueringen, har derfor også aftalt at tage det senest vedtagne budget op igen i begyndelsen af det nye år.

- Der kan være nogle steder, hvor vi kan gøre tingene anderledes, siger Knud Vincents, der håber, at han kan sikre bred politisk opbakning til kommunens kommende budgetter.

- Vi kan ikke leve med et byråd, der er så delt, når det kommer til økonomien, siger han.