Berørt stedfar takker for hjælpen og kommer med appel

Stedfaren til den 13-årige pige gav en kort udtalelse til pressen efter formiddagens grundlovsforhør.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.


Hovedbudskabet fra stedfaren til den 13-årige pige, som søndag blev fundet i live af politiet på en adresse i Svenstrup ved Korsør, var klart:

- Jeg vil gerne have lov at sige tusind tak. Specielt tak til det danske politi, som har gjort et fantastisk enestående stykke arbejde, sagde han efter grundlovsforhøret.

- De har knoklet dag og nat og med flere ressourcer, end de har haft til rådighed, sagde stedfaren.

quote Jeg har modtaget tusindvis af opkald og beskeder, og langt de fleste har været fra folk, der har haft lyst til at hjælpe

Allan, stedfar til den 13-årige.

Den 13-årige forsvandt, efter hun havde delt aviser ud syd for Kirkerup. Politiet satte gang i en omfattende efterforskning lørdag, og søndag fandt de frem til hende på en adresse i Svenstrup, hvor de også kunne anholde en 32-årig mand. Det var ham, der mandag blev fremstillet i grundlovsforhør. 

Stedfaren fortalte, at han deltog ved grundlovsforhøret mandag for at få sat ansigt på den 32-årige mand, der er sigtet for frihedsberøvelse, vold, trusler og krænkelser af den 13-årige pige.

- Det var det, vi lige havde behov for.

Allan mødte pressen uden for Retten i Næstved.
Allan mødte pressen uden for Retten i Næstved. Foto: Lars Andersen - TV2 ØST


Tak til danskerne

Den 13-åriges stedfar sagde også tak til alle de danskere, der har tænkt på familien og gjort, hvad de kunne for at hjælpe i den svære situation.

- Jeg vil gerne takke den danske befolkning, som med al deres kærlighed og varme og beskeder og opkald dag og nat har været en utrolig støtte og hjælp, sagde han.

Kort efter den 13-årige pige blev meldt savnet lørdag, lavede familien et opslag på Facebook, hvor de bad folk om hjælp til at finde hende. 

Læs også
Politiet fandt 13-årig pige i live - følg hele sagen her
Læs også
Politiet fandt 13-årig pige i live - følg hele sagen her

Stedfarens telefonnummer fremgik af det opslag, og det har betydet, at rigtig mange mennesker har rakt ud til ham. 

- Jeg har modtaget tusindvis af opkald og beskeder, og langt de fleste har været fra folk, der har haft lyst til at hjælpe, fortalte han. 

Bliver udsat for telefonfis

Men det var ikke alle af de mange opkald, der var venligtsindede, fortalte stedfaren.

- Desværre har 500 af dem været unge mennesker, som har haft behov for at lave telefonfis, sagde han. 

Derfor opfordrede han også forældre til unge, der har set familiens opslag på sociale medier, til at tale med deres børn om ikke at genere familien. 

Den 13-åriges stedfar har fået tusindvis af opkald siden, han lørdag efterlyste sin steddatter på Facebook.
Den 13-åriges stedfar har fået tusindvis af opkald siden, han lørdag efterlyste sin steddatter på Facebook. Foto: Lars Andersen - TV2 ØST

- Jeg gerne appellere til, at I snakker med jeres børn omkring, hvordan man håndterer den information, som et telefonnummer er, sagde han.

- Jeg har været nødt til at tage hver eneste telefon, der har ringet, i håb om, at det kunne give os et svar, det har været svært, og jeg håber, I vil snakke med dem.

Læs også
32-årig sigtet for frihedsberøvelse, vold, trusler og krænkelser
Læs også
32-årig sigtet for frihedsberøvelse, vold, trusler og krænkelser


Stedfaren afsluttede sin udtalelse til pressen med, at understrege, hvor glade familien er for, at deres datter blev fundet igen. 

- Vi er lykkelige over, at hun er hjemme igen, og vi har brug for at samle os som familie, og det håber jeg, at I vil respektere, sagde han.


Nyhedsoverblik