52-årig overfaldt parkeringsvagt – blev vred over parkeringsafgift

En mand er nu sigtet for vold og hærværk, efter han torsdag overfaldt en parkeringsvagt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I Slagelse blev en parkeringsvagt udsat for et alvorligt overfald torsdag eftermiddag. Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i døgnrapporten.

Overfaldet skete klokken 17.04, da parkeringsvagten, som er en 25-årig kvinde, havde skrevet en parkeringsafgift på Herrestræde i Slagelse.

Politiet oplyser, at den 52-årige mand blev så vred over afgiften, at han overfaldt kvinden. Ifølge døgnrapporten blev kvinden slået adskillige gange af manden, der også hev hendes høretelefoner af og ødelagde dem.

Kendt problem i branchen

Kvinden er ikke den eneste parkeringsvagt, der har haft en ubehagelig oplevelse på jobbet. Vagt- og sikkerhedsfunktionærernes fagforening, der blandt andet repræsenterer de private parkeringsvagter, fortæller, at det er ofte, deres medlemmer ender i lignende situationer.

Fagforeningen har ikke en konkret statistik på det, men fordi mange af medlemmerne har prøvet at blive overfaldet eller truet på jobbet, skrev fagforeningen tidligere i år et brev til alle Folketingets partiers retsordførere.

Her foreslog foreningens formand, Peter Jørgensen, en lovgivning, som bør gælde for private såvel som kommunale parkeringsvagter og vagter, så de kan føle sig trygge, når de er på arbejde.

Læs også
Mand med jagtgevær fængslet efter skænderi - familien flygtede fra stedet
Læs også
Mand med jagtgevær fængslet efter skænderi - familien flygtede fra stedet

Første forslag lød, at ingen vagter eller parkeringsvagter skal gå alene i udsatte boligområder eller i politiets visitationszoner.

Det andet lød, at samme gruppe altid skal bære overfaldstryk med kommunikation til politigodkendt kontrolcentral. Sådan at vagter kan få hjælp, hvis situationer som den i Slagelse i går opstår.

Forslaget har dog ikke ført til noget endnu, og fagforeningen har heller ikke fået svar fra alle retsordførerne.

I sagen i Slagelse fremgår det ikke, om parkeringsvagten var kommunalt eller privat ansat. Men den 52-årig mand er nu sigtet for vold og hærværk. 


Nyhedsoverblik