47-årig varetægtsfængslet - sigtet for at stå bag 13 brande i Slagelse

En 47-årig mand er tirsdag blevet anholdt. Ifølge politiet står han bag 13 brande i Slagelse og omegn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Opdatering:
Artiklen er opdateret klokken 16.45 med oplysninger om varetægtsfængslingen.

Siden 5. juli har Slagelse været hjemsøgt af en stribe brande, der ifølge politiet menes at være påsat.

Nu er en mand blevet anholdt i sagen. Det oplyser anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV2 ØST.

- Vi har anholdt en mand, der er mistænkt for 13 forhold af brandstiftelser i Slagelse-området, og han blev anholdt i går klokken 15.07, siger anklager Mariam Khalil fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV2 ØST.

Onsdag blev han fremstillet i grundlovsforhør for lukkede døre. Her mente dommeren, at der var begrundet mistanke, hvilket førte til en varetægtsfængsling frem til 11. august. 

- Det var præcis det, vi havde begæret. Vi kan frygte, at han vil begå ny kriminalitet, og han kan påvirke eventuelle vidner, siger anklager Mariam Khalil.

quote Brandstiftelse skaber utryghed blandt beboere i lokalområdet og i særdeleshed når der er tale om flere påsatte brande over en kortere periode

Casper Andersen, vicepolitiinspektør, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Anholdelsen af manden fandt sted på en adresse i Slagelse.

Der er tale om en 47-årig mand fra lokalområdet. 

Anklageren kan ikke komme nærmere ind på, hvorfor det præcis er den 47-årige, man har i kikkerten, men der er ting, der peger i hans retning.

- Jeg kan sige, at retten lagde vægt på, at der var noget videoovervågning, hvor man synes, man kunne sammenligne. Og så var der lagt vægt på, at der er fundet flere effekter hjemme hos ham, og at brandene ligger i umiddelbar nærhed af hans bopæl, siger Mariam Khalil.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyser onsdag formiddag, at manden er sigtet efter straffelovens § 181 om forsætslig brandstiftelse i relation til flere påsatte brande de seneste uger i og omkring Slagelse.

Den 47-årige mand kærede afgørelsen til landsretten.

Ifølge anklager Mariam Khalil vedrører et enkelt forhold også en påsat brand ved Stillinge Strand.

Mere politi i Slagelse

Der venter stadig et stort efterforskningsarbejde i den kommende tid og beboerne vil også se, at politiet prioriterer at være ekstra synlige i området, fortæller vicepolitiinspektør Casper Andersen i en pressemeddelelse onsdag formiddag. 

- Brandstiftelse skaber utryghed blandt beboere i lokalområdet og i særdeleshed, når der er tale om flere påsatte brande over en kortere periode. Derfor har vi prioriteret en målrettet efterforskningsindsats omkring disse brande og vi er foreløbig tilfredse med gårsdagens anholdelse.

Læs også
Serie af påsatte brande i Slagelse skaber utryghed: - Det påvirker én konstant
Læs også
Serie af påsatte brande i Slagelse skaber utryghed: - Det påvirker én konstant

Anholdelsen sker ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi efter målrettet efterforskning.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har senest haft ekstra patruljer indsat i Slagelse-området som følge af de mange påsatte brande.