Seneste melding fra DMI: Sådan bliver vejret sankthans

Der kommer regn mange steder til sankthans. Men ikke nok til at afblæse frygten for brande. Samtidig kan blæst gøre situationen mere farlig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der kommer byger og blæst - og der kommer slet ikke nok regn til at reducere brandfaren til sankthans.

Sådan lyder meldingen fra DMi dagen før aftenen, hvor danskerne traditionelt mødes omkring bålet for at markere midsommeren.

Både lørdag og søndag bliver det tørt med nogen eller en del sol, men med risiko for lokale regnbyger.

- Først på weekenden kan der være perioder med lidt mere skyet vejr, men det forsvinder igen, siger Klaus Larsen.

Lørdag ligger temperaturerne på mellem 15 og 19 grader, mens søndag bliver et nøk varmere med temperaturer mellem 18 og 22 grader.

- Vi vil fortsat få let til frisk vind fra nordvest, men det er ikke det helt store. Lørdag og søndag vil der lokalt være enkelte byger, siger Klaus Larsen.

Stadig stor brandfare

Flere steder landet over er der udstedt forbud mod at tænde sankthansbål lørdag, da der fortsat er meget tørt mange steder.

- Hvis man skulle helt væk fra tørken, skulle der falde næsten 30 millimeter regn, og det er vi langt fra. Selv om der er faldet lidt vand i nat, er her stadig tørt, vurderer Klaus Larsen.

- Det er ikke det mest optimale sankthansvejr, men vi har dog oplevet værre med meget mere regn og blæst.

Fredag er ustadig

Også fredag er der dårligt vejr i kikkerten. 

- Fredag starter med skyer og regn i den sydlige del af landet, men ellers bliver det en forholdsvis tør dag, siger vagthavende Klaus Larsen.

- Vi kan dog ikke komme uden om, at det fortsat er temmelig blæsende.

Der kan komme enkelte byger og lokal torden i de sydøstlige egne, men i resten af landet ser vejret ud til at blive pænere.

 Solen vil skinne, mens temperaturerne fredag kommer op på 18 grader.

 - Det bliver lidt varmere end i går, men stadig ikke helt oppe på de temperaturer vi oplevede i maj, siger Klaus Larsen.