¨

Overhalede politiet med tre slags stoffer i blodet

En vaks motorcykelbetjent stoppede tirsdag en ung mand, der havde indtaget en ganske trafikfarlig cocktail. Arkivfoto. Foto: Rigspolitiet

Det er ikke klogt at overhale politiet med høj fart - især ikke når man har taget flere slags stoffer, måtte en ung mand sande i dag.

Midt- og Vestsjællands Politi har i dag gennemført en større kontrol af busser, lastbiler og andre tunge køretøjer. På vej hjem fra dagens kontrol har betjentene dog en lidt særpræget oplevelse.

- På et tidspunkt er der en personbil, der overhaler en civil politibil med rimelig høj hastighed. Han fortsætter så forbi vores fuldt uniformerede motorcykelbetjent, forklarer politikommissær Henrik Fobian, Midt- og Vestsjællands Politi.

Den unge mand opfører sig - lad os bare sige - ret mærkeligt

Henrik Fobian, politikommissær

Det sker ikke ret tit, at bilister overhaler uniformerede køretøjer. Derfor beslutter motorcykelbetjenten at tage en måling på bilisten, som kører på en strækning, hvor fartgrænsen er 110 kilometer i timen.

Målingen viser, bilisten var drønet forbi betjentene med 145 kilometer i timen, og derfor bliver føreren trukket ind til siden.

Munter chauffør

Det kræver dog ikke meget politinæse at fornemme, at manden har begået andre forbrydelser end blot at køre for stærkt.

- Den unge mand opfører sig - lad os bare sige - ret mærkeligt, og derfor beslutter motorcykelbetjenten sig for at narkoteste ham, fortæller Henrik Fobian.

Det viser sig, at den unge mand har indtaget en cocktail, der i politiets øjne ikke just rimer på at sætte sig bag rattet i en bil.

Han er meget munter. Jeg ved ikke helt, om han er klar over, hvilke konsekvenser, det har

Henrik Fobian, politikommissær

- Den giver udslag for både kokain, amfetamin og cannabis, fortæller Henrik Fobian.

Selvom man skulle tro, at man ville være både flov og nervøs, når man bliver taget for narkokørsel, var det ikke de følelser, der var mest fremtrædende hos den unge herre. Tværtimod havde han det "mægtig sjovt", forklarer Henrik Fobian.

- Han er meget munter. Jeg ved ikke helt, om han er klar over, hvilke konsekvenser, det har, fortæller Henrik Fobian.

Den unge mand blev anholdt og kørt til sygehuset for at få taget blodprøve. Politiet har taget mandens kørekort midlertidigt, indtil svaret på blodprøve forelægger. Er den positiv for narkokørsel, mister manden sit kørekort.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App