Minister glæder sig over ny naturkanon: - Vi vil gerne passe ordentligt på naturen

Minister Jakob Ellemann-Jensen (V) fortæller, at årsagen til naturkanonen er, at vi skal passe ordentligt på naturen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Røsnæs, Suserup Skov samt Mandemarke Bakker og Møns Klint bliver alle en del af en ny naturkanon med helt særlig, dansk natur.

Der er i alt 15 naturområder på naturkanonen, og ifølge miljø- og fødevareministeren, Jakob Ellemann-Jensen (V), er der en helt særlig grund til, at regeringen har valgt at oprette en naturkanon.

- Vi vil gerne passe ordentlig på naturen – det vil jeg i hvert fald gerne, siger ministeren.

quote Vi har 15 steder, og de er spredt ud over hele Danmark. Det er en god lejlighed til at tage familien under armen

Jakob Ellemann-Jensen (V), miljø- og fødevareminister

- Og forudsætningen for at passe bedre på naturen er, at vi har et større kendskab til den. Og den bedste måde at få et bedre kendskab er ved at fortælle det til hinanden. Det her er en statsautoriseret måde at fortælle det til hinanden.

- 1.670 mennesker, som melder ind, at det her skulle I tage at besøge. Tænk på alle de steder, hvor folk har tænkt, det her holder jeg min mund med, fordi det vil jeg gerne have for mig, det er så de steder, man kan gå på jagt efter.

Artiklen fortsætter under billedet.

Røsnæs er en del af den nye naturkanon.
Røsnæs er en del af den nye naturkanon.
Foto: TV ØST

Anskuelighedsundervisning på et højt plan

Der er udvalgt tre steder i hver af landets fem regioner, og de er blandt andet udvalgt ud fra det kriterie, at det skal være steder, der har smuk natur og noget særligt, der er værd at besøge.

- Vi har 15 steder, og de er spredt ud over hele Danmark. Det er en god lejlighed til at tage familien under armen, lyder det fra Jakob Ellemann-Jensen.

- Det er anskuelighedsundervisning på et særdeles højt plan. Det her handler om, at vi griber fat i ungerne og får en god oplevelse af naturen.

DISSE STEDER ER UDVALGT TIL DANMARKS NATURKANON:

Håber, regionerne laver en lignede kanon

Der er dog rigtig mange steder, der ikke er kommet med i den endelige naturkanon. Ministeren fortæller da også, at flere har været utilfredse med, at visse områder ikke er havnet på kanonen.

- Jeg håber et eller andet sted, at det vil anspore folk til at sige, hov, vi har også noget god natur her, og at man regionalt vil sige, at vi skal altså også have sådan en naturkanon, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Artiklen fortsætter under billederne.

Suserup Skov er også udvalgt til Danmarks Naturkanon. Foto: Mads Sabro (https://da.wikipedia.org/wiki/Fil:Suserup_Skov_-_panoramio_(9).jpg)
Suserup Skov er også udvalgt til Danmarks Naturkanon. Foto: Mads Sabro (https://da.wikipedia.org/wiki/Fil:Suserup_Skov_-_panoramio_(9).jpg)
Foto: Mads Sabro (https://da.wikipedia.org/wiki/Fil:Suserup_Skov_-_panoramio_(9).jpg)
Møns Klint er også på listen over naturskønne områder.
Møns Klint er også på listen over naturskønne områder.
Foto: TV ØST

Til spørgsmålet om, hvorvidt der kan komme endnu flere natursteder på listen, lyder det:

- Nu har vi foreløbigt de her 15, fordi det skulle være overskueligt, det skulle være tilgængeligt. Det er noget, der dels skal ligge i hele Danmark, dels skal afspejle de naturtyper, som vi har i Danmark, og jeg har talt med juryen, og det har ikke været en supernem opgave. Der har været mange kill your darlings undervejs, så det har været svært, siger ministeren.