¨

Lokale musikere til prisfest: Her er de nominerede til Dansktop Prisen

Samgerinden Anne Marie Lindegaard er blandt de nominerede til dette års Dansktop Prisen. Foto: Signe Alvang - TV ØST

Lørdag bliver dansktoppen hyldet til Dansktop Prisen 2018 i Boxen i Herning. Se hvem der fra vores region, der kæmper om priserne.

Klaus & Servants

Gruppen med forsageren Klaus Strand-Holm fra Præstø er nomineret i to kategorier. Ifølge juryen er gruppen blevet nomineret til prisen ’Årets dansktop Gruppe’, for deres indsats for dansktopmusikken med forskellige shows og turnéer, hvor de bakker et væld af nye og ældre solister op og dermed konstant holder dansktopscenen spillevende. 

Gruppen er desuden nomineret til prisen ’Årets Dansktop Live Navn’. Ifølge juryen fordi, der er uovertrufne på koncertfronten. 

Peter Vesth

Veteranen Peter Vesth fra Sorø, er den kunstner, der har haft flest sange på Dansktoppen gennem tiden. Han er fortsat aktiv og produktiv og har senest udgivet dobbeltalbummet og bogen ’Vera’, hvor gamle og nye sange om hans velkendte hovedperson Vera er blevet brygget sammen til en musical.

Endelig bidrager han kraftigt til at holde den folkelige musik i live med sit musikhus VesthHuset i Sorø.

Juryen har valgt at nominere ham i kategorien ’Årets Dansktop Hit’ for sangen ’Lad os vågne langsomt sammen’.

Kim Schwartz

Kim Schwartz fra Vallø syd for Køge er nomineret til prisen ’Årets mandlige Dansktop Solist’. Han er efterhånden også en etableret herre, men repræsenterer samtidig en fornyelse af dansktopuniverset med sin trubadur-agtige attitude og sine vedkommende, hjemmegjorte sange. 

Fede Finn og Funny Boyz

Bandet fra Holbæk er nomineret til ’Årets Dansktop Album’ for albummet ’Selvoptaget’, der ifølge juryen forfiner bandets velkendte flair for platheder og mandehørm til en sand kunstart. 

Anne Marie Lindegaard

Sangerinden fra Stevns er lidt af en sensation i den folkelige musikverden, idet hun på blot på et år har sikret sig succes og en stor, dedikeret fanskare.

Hun er nomineret til hovedkategorien ’Årets kvindelige Dansktop Solist’, hvilket er noget af en præstation så tidligt i sin karriere.

Lotte Riisholt

Sangerinden fra Holbæk er også nomineret i hovedkategorien ’Årets kvindelige Dansktop Solist’. Lotte Riisholt har været en del af dansktoppen siden 70’erne. Den dag i dag er hun tro mod stilen fra dengang og sandsynligvis den mest aktive kunstner både med masser af koncerter og løbende udgivelser.

  Foto: TV ØST

Senest har hun udsendt albummet ’Fra den gamle jukebox’, der indeholder hendes egne favoritter fra dansktopklassikernes univers.

Hvis man ikke selv skal en tur til Herning, så kan man se showet på TV ØST. Vi sender nemlig direkte fra festen klokken 19.45.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App