¨

Lokal sangerinde hitter: Nu er hun nomineret til dansktoppris

03:15

Sangerinden Anne Marie Lindegaard fra Strøby Egede på Stevns er lidt af en sensation inden for dansktoppen. Hun har kun udgivet fire singler, men alligevel er det lykkedes hende på rekordtid at indtage dansktoppen med storm.

Sangerinden Anne Marie Lindegaard fra Strøby Egede har på kort tid indtaget dansktoppen. Hun er nu nomineret til Dansktop Prisen 2018. Foto: Signe Alvang - TV ØST

1 af 2

En sangerinde fra Stevns er lidt af en sensation inden for dansktoppen. Hun har kun udgivet fire singler, men nu er hun nomineret til dansktoppris.

Der bliver sunget og øvet bag den store, sorte mikrofon i lydstudiet i hjemmet på Stevns.

Anne Marie Lindegaard fra Strøby Egede er ved at lægge sidste hånd på en ny sang.

- Den handler om at vågne op og være omringet af det eller de mennesker omkring sig, som man elsker og helst vil vågne op sammen med, siger Anne Marie Lindegaard. 

Har indtaget dansktoppen på rekordtid

Det er blot halvandet år siden, hun udgav sin første sang.

Siden har sangkarrieren taget fart.

Hun har kun udgivet fire singler i alt, men hendes første udgivelser har indtaget hitlisterne adskillige uger i træk. For eksempel var sangen "Min lille fugleven" blandt de mest spillede på dansktoppen i 2017.

Nu har hun opnået karrierens hidtidige højdepunkt. Hun er nemlig nomineret til Dansktop Prisen 2018. Og det er Anne Marie Lindegaard meget glad for.

- Jeg føler mig meget beæret. Jeg føler det som et kæmpe stort cadeau, siger Anne Marie Lindegaard.

Jeg føler mig meget beæret. Jeg føler det som et kæmpe stort cadeau

Anne Marie Lindegaard, sangerinde

Sangerinden fra Stevns er nomineret til to priser, Årets Kvindelige Dansktop Solist og Familie Journals Læserpris.

I den førstnævnte kategori kæmper hun mod sangerinderne Lotte Riisholt og Inge Marie Nielsen. Og det er publikum, der er med til at afgøre, hvem læserprisen skal gå til. 

- Det er helt vildt, og vi blev jublende glade, da vi fik beskeden, da den tikkede ind. Vi havde ikke kunne drømme om det, da vi startede, siger Anne Marie Lindegaard.

Sceneskræk satte stopper for tidlig karriere

Det lå ellers ikke i kortene, at Anne Marie Lindegaard skulle blive sanger.

For selv om hun allerede begyndte at synge som helt ung, så satte sceneskræk en stopper for sangkarrieren, da hun som 18-årig stillede op i Se og Hørs Amatør Grandprix.

- Jeg kunne slet ikke rigtig få tonerne ud, og jeg rystede på hånden. Det kunne man se, når jeg holdt mikrofonen, og jeg stod som naglet fast til scenen og kunne slet ikke bevæge mig. Det var ganske ubehageligt faktisk, siger Anne Marie Lindegaard.

Jeg stod som naglet fast til scenen og kunne slet ikke bevæge mig. Det var ganske ubehageligt faktisk

Anne Marie Lindegaard, sangerinde

- Der besluttede jeg mig for, at det ikke var noget for mig, siger hun.

Først da hun fandt sammen med sin nuværende mand, musikeren Sten Lindegaard, blev musikken igen en del af hendes liv. 

- Han har troet på mig hele tiden, men han ville jo heller ikke skubbe mig længere, end jeg selv kunne bære. Så det har været et helt fantastisk forløb med Sten ved min side, og uden ham så var jeg ikke her, siger Anne Marie Lindegaard.

Dansktop Prisen 2018 afholdes lørdag den 14. april i Boxen i Herning.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App