Kør afsted i god tid: Her kommer der tæt trafik i pinsen

​I pinsen vil der være perioder med tæt trafik og risiko for forlænget rejsetid. Især på de sjællandske veje kan du blive ramt af ferietrafikken.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er blevet sommer, tid til at holde pinsefri og se pinsesolen danse.

Men fridagene i forbindelse med pinsen den 18. til 21. maj byder også på perioder med tæt trafik og risiko for forlænget rejsetid.

Det oplyser Vejdirektoratet.

Størstedelen af trafikken vil bevæge sig mellem Sjælland og Jylland via Fyn og Sjællands Odde, ligesom der i sommerhusområderne desuden vil være øget trafik. 

Det forventede trafikmønster i pinsen 2018.
Det forventede trafikmønster i pinsen 2018.
Foto: Vejdirektoratet

Da der kan opstå forsinkelser på grund af uheld eller andre uforudsete hændelser, råder Vejdirektoratet trafikanter til at holde sig​ opdateret om den aktuelle trafiksituation på trafikinfo.dk, så man eventuelt kan nå at ændre afrejsetidspunkt eller rute, hvis der er problemer i trafikken.

Rammer myldretidstrafikken

Pinsens eneste store udrejsedag er ifølge Vejdirektoratets forudsigelser fredag den 18. maj.

Her blander myldretidstrafikken sig med ferietrafikken, og det giver stor risiko for kødannelse og forlænget rejsetid.

 
 
Foto: Vejdirektoratet

Det gælder især på motorvejene omkring de største byer og veje, der går på tværs af landet fra Sjælland mod Jylland via Fyn og Sjællands Odde.

Udskyder hjemrejsen

Hjemrejsen fra pinseferien falder normalt på pinsedag eller 2. pinsedag, der i år falder søndag den 20. maj og mandag den 21. maj. Her forventer man hos Vejdirektoratet ikke større forsinkelser, da hjemrejsetrafikken normalt fordeler sig jævnt over hele dagen, begge dage.

I tilfælde af godt vejr vælger mange bilister dog at køre senere end planlagt for at få den sidste sol med. Det kan betyde, at trafikken samler sig sidst på dagene, hvilket vil give tæt trafik på enkelte strækninger. 

Det kan også få folk til at tage en ekstra nat i sommerhuset, så de kører direkte på arbejde fra sommerhuset tirsdag morgen den 22. maj.

Myldretidstrafikken denne morgen ind til de større byer kan derfor blive mere tæt end sædvanligt.