Se tallene: Sjællændere pendler allerlængst til arbejde

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at borgere fra Sjælland, Lolland og Falster pendler længst til arbejde. Især fra Vordingborg køres langt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det virker åbenbart ikke så skræmmende på borgerne på Sjælland, Lolland og Falster, at der er lidt af en køretur mellem hjemmet og jobbet.

Helt nye tal fra Danmarks Statistik viser, at det er folk fra vores område, der kører absolut længst for at komme på arbejde.

Topscorer er pendlerne i Vordingborg Kommune, som i gennemsnit kører 35,6 km for at komme på arbejde. 

Højeste pendlingsafstand på landsplan

Tallene er fra november 2016 og viser en samlet stigning siden 2008 på 2,4 km til et landsgennemsnit på 21,5 km. De ni kommuner, hvor borgerne pendler længst, ligger alle i vores område:

Hovedstaden trækker

København vokser temmelig meget om morgenen, når folk møder på arbejde. Der er i hovedstaden en nettoindpendling på 61.700 personer, som altså viser antallet af personer, der pendler ind i København fratrukket dem, der pendler ud af byen.

Analysen viser også, at det er ansatte med arbejdsplads i Høje-Taastrup, der har længst til arbejde, nemlig i gennemsnit 30,9 km, og det kan være virksomheder som Nordea, Danske Bank, DSV og Global Connect, der trækker folk til.

Artiklen fortsætter efter grafikken

Mænd kører længst

Danmarks Statistik har også set på, hvem der kører længst i Vordingborg Kommune, og her er det altså mændene, der tilbagelægger flest kilometer. I gennemsnit pendler mænd fra kommunen 44,2 km mod kvindernes 26,7 km. 

Selvom borgerne på Lolland i gennemsnit pendler langt, så er balancen mellem, hvor mange der pendler ud, og hvor mange der pendler ind, langt mere lige end i for eksempel Vordingborg Kommune, hvor langt flere pender ud af kommunen end ind.