¨

Kontanthjælpsloft kan skabe boom i behov for julehjælp

Dansk Folkehjælp regner med, at kontanthjælpsloftet vil give endnu et boom i ansøgningerne til årets julehjælp. Foto: TV ØST

Nye reformer kan få antallet af trængte familier, der søger julehjælp, til at vokse, spår Dansk Folkehjælp.

Julen er for mange ensbetydende med gaver, and, flæskesteg og småkager. Men for tusindvis af trængte familier er det langt fra virkeligheden.

Fra tirsdag og en måned frem kan de søge om at få julehjælp fra Dansk Folkehjælp, og her frygter man, at antallet af ansøgere stiger markant i år.

- Det har været almindeligt for os at se stigninger i ansøgere på 10-20 procent, og i år er der jo et ekstra lag, fordi der er gennemført en ny reform med kontanthjælpsloft og 225-timers-regel, siger generalsekretær Klaus Nørlem.

- Umiddelbart kan vi på nuværende tidspunkt se, at 43.500 børn er påvirket af reformerne og lever i familier, der er blevet ekstra økonomisk udfordret.

- Det, forventer vi, kommer også til at afspejle sig i ansøgerfeltet i år, og vi er bekymrede for, om vi vil se stigninger ud over det, vi har haft tidligere, siger han.

Fokus på udsatte børn

Det er tiende år i træk, at Dansk Folkehjælp samler ind til julehjælp til fattige familier.

Hjælpen består konkret af en pakke, der har en værdi af 1.500 kroner. Her er for 500 kroner madvarer og to gavekort til julegaver.

Dansk Folkehjælp har fokus på udsatte børn, og gavekortene skal sikre, at børnene kan finde en gave under træet juleaften.

Nogle går forgæves

Sidste år fik organisationen 13.000 ansøgninger om julehjælp. Cirka 5.400 familier fik hjælp.

- Det vil altid være sådan i vores univers, at nogle går forgæves. Sådan vil det formentlig også være i år, siger Klaus Nørlem.

Dansk Folkehjælp finansierer julepakkerne med donationer fra private danskere og virksomheder.

Det er særligt enlige på overførselsindkomster og med hjemmeboende børn, der kan gøre sig håb om julehjælpen.

Fristen for at søge om julehjælp er 1. december. Som noget nyt kan man i år ansøge elektronisk.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App