¨

Kontanthjælpsloft giver travlhed i boligforeninger

04:00

Kontanthjælpsloftet har sat mange under pres, efter det blev indført den 1. Oktober. Det mærker de i den økonomiske rådgivning, der som forsøg er stillet til rådighed i fem boligorganisationer i Slagelse, Korsør og Skælskør.

"Vi har aldrig haft så travlt som nu", Siger Hanne Thomsen fra den økonomiske rådgivning i Fællessekretariatet Sekskanten i Slagelse. Foto: Line Strand

1 af 2

Der er stor travlhed hos den økonomiske rådgivning i fem boligforeninger i Slagelse, Korsør og Skælskø, efter kontanthjælpsloftet trådte i kraft.

- Vi har aldrig haft så travlt som nu.

Sådan siger Hanne Thomsen, leder af Fællessekretariatet Sekskanten i Slagelse til TV ØST.

Den økonomiske rådgivning i boligforeningen har måtte sætte ekstra mandskab på for at kunne følge med ønsket om at få hjælp til privatøkonomien, efter regeringens såkaldte moderne kontanthjælpsloft trådte i kraft 1. oktober. 

Ved at arrangere sig

Økonomihjælpen indbefatter både rådgivning og praktisk hjælp med at skrive breve, anmode om afdragsordninger og udfylde skemaer.

- Vi er ved at arrangere os, så vi også kan få et bud, der kan hjælpe med at køre nogle af de ting rundt, som skal skrives under og så videre, fortæller Hanne Thomsen.

Det er gratis at få økonomisk rådgivning for de 10.000 beboere fra henholdsvis BoligKorsør, Fællesorganisationens Boligforening Slagelse (FOB), Skælskør Boligselskab, Slagelse Almennyttige Boligselskab, Slagelse Boligselskab.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App