Indsat overfalder endnu en fængselsbetjent med konservesdåse

Fængselsforbundet ønsker mere bemanding, efter indsatte fra banden LTF flere gange har overfaldt fængselsbetjente.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En fængselsbetjent blev fredag aften overfaldet af en fange med en metalgenstand i Københavns Fængsler.

Overfaldet er blot det seneste i rækken af overfald mod fængselsbetjente, hvor især betjente i Storstrøm Fængsel på Falster har været udsat for vold fra fanger med tilknytning til bandemiljøet.

Fangen Københavns Fængsler havde puttet en konservesdåse i en sok, som han brugte som våben. Betjenten blev ramt på skulderen.

quote De tror, at de kan vinde en eller anden krig om magten i fængslerne

Kim Østerbye, formand for Fængselsforbundet

- Betjenten har det efter omstændighederne godt, men er selvfølgelig rystet, siger Fængselsforbundets formand, Kim Østerbye, til Ritzau.

Fangen, som nu er overført til Politigårdens Fængsel, er en del af bandegrupperingen Loyal to Familia (LTF), som står bag en række overfald mod fængselsbetjente i år. Østerbye er rystet over udviklingen.

- Der er kun gået to uger siden det seneste overfald. Og nu sker det igen, siger han.

Har startet en krig mod fængselsbetjentene

- Medlemmer af LTF har simpelthen startet en krig mod fængselsbetjentene, formodentligt fordi de er utilfredse med de meget restriktive afsoningsforhold, siger han.

- Det betyder, at de nu er begyndt at slå os ned med sokker med konserves i. Det er selvfølgelig fuldkommen uacceptabelt, tilføjer han. 

Formanden peger på, at der ikke er tilstrækkelig bemanding til at sikre sikkerheden for personalet.

- Kriminalforsorgen må sætte alt ind for at stoppe disse voldsmænd. Vi har at gøre med en gruppe, som helt bevidst prøver at sætte sig på magten. Der bliver nødt til at være mandskab nok til stede, så ingen risikerer at blive overfaldet bagfra, siger Kim Østerbye.

- De tror, at de kan vinde en eller anden krig om magten i fængslerne. Men den krig kommer de aldrig til at vinde, tilføjer han.

Købt af de indsatte i fængslerne

Flere overfald er sket med metalgenstande købt af de indsatte i fængslerne. 

- Det kan vi i hvert fald sætte en stopper for. Det må være slut med at sælge metalkonserves til fangerne, siger Kim Østerbye.

Ifølge Kim Østerbye er det særligt i Storstrøm Fængsel og Vestre Fængsel, at man har oplevet de såkaldte sokkeoverfald.