Femern A/S har forberedt sig på, at EU kunne skrotte finansiering: Vi har sikret os

Femern A/S har forberedt sig på dommen fra EU-domstolen, som torsdag har besluttet at annullere godkendelsen af Femern-finansieringen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Byggeriet af Femern-forbindelsen har fået endnu en kæp i hjulet, når der kommer til finansieringen af projektet. 

Men ifølge projektselskabet Femern A/S har de forberedt sig på den EU-dom, der torsdag annullerer godkendelsen af Femern-finansieringen.

EU-domstolen har vurderet, at finansieringen af Femern-forbindelsen blev godkendt lidt for hurtigt.

Retten mener, at EU-Kommissionen burde have foretaget en mere grundig analyse af finansieringen af den faste forbindelse over Femern Bælt.

Femern A/S har kigget på lånealternativer

EU-Kommissionens afgørelse om at godkende den statsstøttede finansiering er torsdag blevet annulleret.

quote Vi har forberedt os på de mulige udfald af dommen og sikret os adgang til den nødvendige likviditet til fordelagtige låneomkostninger

Allan Christensen, finansdirektør i Femern A/S

Men det scenarie har projektselskabet Femern A/S forberedt sig på.

- Vi har forberedt os på de mulige udfald af dommen og sikret os adgang til den nødvendige likviditet til fordelagtige låneomkostninger. Dermed sikres det politiske manøvrerum i forhold til at træffe beslutninger om projektets videre fremdrift på den anden side af en tysk myndighedsgodkendelse, siger Allan Christensen, der er finansdirektør i Femern A/S.

Uvist hvornår der kommer en ny afgørelse fra EU

Scandlines og Stena Lines har klaget over Kommissionens godkendelse af statsstøtten til Femern-forbindelsen.

EU-Retten konkluderer, at EU-Kommissionen begik en fejl ved ikke at have igangsat en såkaldt formel undersøgelsesprocedure i forbindelse med deres afgørelse af sagen. Kommissionen har nu mulighed for at rette op på disse fejl og give en ny godkendelse.

Hvor lang tid, der kan gå, inden der kommer en ny godkendelse, er endnu uvist.

- Vi forventer ikke at have behov for at tage yderligere initiativer frem mod en ny godkendelse, siger finansdirektør Allan Christensen fra Femern A/S.