Efter uvejret: Solen vender tilbage i weekenden

Torsdagens uvejr trækker spor henover fredagen, som begynder kølig og grå, men i weekenden er sol og varme tilbage.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det solrige vejr kommer tilbage i weekenden. Hele landet kan se frem til en solrig weekend efter Kristi himmelfartsferiens regn og torden.

Trods torsdagens regn og torden kan det sommertøj, der i stor stil blev luftet først på ugen, allerede findes frem igen denne weekend. Sådan lyder prognosen fra Dan Nilsvall, der er vagthavende meteorolog ved Danmarks Metrologiske Institut, DMI. 

- Vi har haft en front, der passerede i går og i nat, siger han med henvisning til torsdagens tordenskyer.

Allerede fredag vil solen lige så stille vende tilbage. Den vil dog blive ledsaget af lidt køligere temperaturer.

- Fredag morgen vil der stadig være lidt regn og torden på Bornholm og overskyet i de fleste dele af landet. Men i løbet af fredagen vil det klare op over hele landet, siger Dan Nilsvall.

Temperaturen vil fredag ligge mellem 13 og 18 grader, og vinden er let til frisk.

Varm weekend i vente

Allerede lørdag vil det sommerlige forårsvejr med sol og varme vende tilbage til hele Danmark.

- I weekenden ser det ud til, at varmen kommer tilbage. Det bliver gradvist varmere med nogen til en del sol i hele landet, siger Dan Nilsvall.

Temperaturen kan i hele landet komme op omkring 22-23 grader. I løbet af søndagen etablerer der sig et højtryk, og vinden kan igen blive let til frisk. Weekendens flotte vejr lægger sig som en fortsættelse af det lune vejr, der indtil nu har præget dette års forår. 

Foråret 2018 lunere end sommeren 2017

Foråret 2018 har nemlig allerede nu overgået sidste års grå og våde sommer på flere parametre, oplyser DMI. Der har allerede nu været en dag i løbet af foråret, mere specifikt 19. april, der var varmere end nogen dag i sommeren 2017.

Samtidig har foråret budt på flere lange perioder uden nedbør, som allerede nu overgår sommeren sidste år.