Borgmestre i kamp for asfalt: Kvart million vil få gavn af ny motorvej

Kamp for en tværmotorvej fra Rønnede til Kalundborg. Folketingspolitikerne skal råbes op for at mindske transporttiden for tusindvis af pendlere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Som det ser ud nu, er der ingen motorveje, der går hele vejen til Kalundborg. 

Derfor vil flere sjællandske kommuner og virksomheder som Novo Nordisk og Statoil gerne have en tværmotorvej, der løber fra Rønnede til Næstved, fra Næstved til Slagelse og fra Slagelse til Kalundborg. 

Opbakningen til projektet har været lang tid undervejs. Det lykkedes i februar at få transportudvalget i Folketinget til at vise interesse, og nu skal pengene findes. 

Artiklen fortsætter under billedet. 

Den grønne strækning viser den ønskede rute fra Rønnede til Kalundborg. 
Den grønne strækning viser den ønskede rute fra Rønnede til Kalundborg. 
Foto: Toke Grøndal - TV ØST

 - Motorvejen betyder utroligt meget for erhvervslivet her i området (Næstved, red.), som vi sagde på det sidste møde med transportudvalget, siger Torben Johansen, formand for Næstved Erhvervsforening. 

- Vi lever som et indianerreservat her i Næstved. Infrastrukturen i byen den er god, og vi har ringveje og så videre. Vi kan bare ikke komme ind og ud af reservaterne, fortsætter han. 

Motorvejen vil få betydning for 243.000 borgere 

De 100 kilometer vil få betydning for 243.000 borgere på Vest- og Sydsjælland. 

Transporttiden vil være mindre, da man kan komme uden om de 70-80 kilometer i timen på landevejene. Derudover vil der komme flere arbejdspladser rundt om på Sjælland. 

quote Det vil give os mange tusinde arbejdspladser ud på Sjælland

Martin Damm (V), borgmester i Kalundborg Kommune

- Det vil give os mange tusinde arbejdspladser ud på Sjælland. Det giver en god erhvervsudvikling, og det giver jo også mere tid til alle dem, der pendler på tværs (på tværs af Rønnede-Kalundborg, red.). Det kan frigøre noget tid til fritid eller endnu mere arbejde, siger Martin Damm (V), borgmester i Kalundborg Kommune. 

Derudover vil strækningen kunne indbringe et overskud på to milliarder kroner om året. 

Næste skridt mod at realisere projektet er at råbe politikerne i Folketinget op til folkemødet på Bornholm.