35 centimeter på Lolland: Se kortet over snedybden

Nogle steder er der faldet op til 35 cm sne, fremgår det af DMI's kort. Nogle steder har de næsten intet sne fået. Forklaringen findes i østenvinden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Har du sne til op over støvleskafterne? Så bor du nok på Lolland.

I løbet af det seneste døgns tid er der nogle steder på Lolland faldet op til 35 centimeter sne, mens der på Stevns er faldet 10 centimeter.

Det er DMI, Danmarks Meterologiske Institut der netop har offentliggjort et kort over snedybden forskellige steder i Danmark. 

Du kan se kortet ovenover eller på DMI's hjemmeside.

Bygerne står på linje samme sted

Og der er stor forskel på dybderne. Dels har vinden fået sneen til at fyge nogle steder i driver. Men der har også de seneste dage tegnet sig et tydeligt bælte ind over det sydlige Sjælland, hvor der mod nord har været kun meget få centimeter eller ingen sne, og sydpå er faldet voldsomt meget.

Eksempelvis på Sydmotorvejen går det omkring Rønnede meget tydeligt fra sort til "hvid asfalt". 

Ifølge vagtchef hos DMI, Steen Rasmussen, er det blæsten, man skal kigge nærmere på for at finde en forklaring på den tydelige forskel. 

- Det er fordi snebygerne har stået samme sted. De er dannet over Østersøen og så blæser de ind over Sydsjælland østfra. Og så står de jo i sådan nogle linjer, de her byger, fordi de står i vindretningen, og den ændrer sig ikke så meget, siger han. 

- Snebygerne bliver genereret samme sted ude i Østersøen, så derfor fortsætter det på samme måde. Vinden er stort set i samme hjørne, lyder det fra Steen Rasmussen. 

I løbet af nattetimerne og fredagen vil resten af Sjælland dog kunne se frem til mindre snebyger.

- Vinden drejer lidt mere mod sydøst, så det er derfor breder snebygerne sig længere mod Nord, siger Steen Rasmussen.