DMI forlænger varsel om snefygning

Snebygerne fortsætter resten af dagen og i aften. Blæsten vil aftage hen mod aftenen, men indtil da vil der være problemer med fygning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Snevejret ser ikke ud til at stoppe foreløbig. Det er mindre byger, der kommer, men til gengæld vil blæsten fortsætte resten af dagen.

Sådan lyder meldingen fra DMI, Danmarks Meterologiske Institut. 

- Det er ikke de store mængder sne, der kommer, men der kan komme meget lokale byger. Jeg forventer i løbet af dagen kan der nok godt komme mellem fem til 10 centimeter sne nogle steder, siger vagtchef Steen Rasmussen fra DMI.

Temperaturerne holder sig mellem tre til seks graders frost. Det er blæsten fra Øst, der fortsat trækker snebygerne ind over Sydsjælland, Lolland og Falster. Blæsten gør, at DMI har forlænget snefygningsvarslet for området.

- Ude på kysten ligger vi med en hård vind fra Øst stadigvæk. I eftermiddag tiltager den faktisk en smule, men hen sidst på aftenen vil vinden tiltage igen, og det er så derfor, vi har forlænget varslen til klokken 22, siger vagtchefen.

Resten af Sjælland får også sne

Til gengæld forventer vagtchefen at man kan se frem til, at snefygningen mindskes senere. 

 

- Problemet med snefygning vil aftage i løbet af aftenen, siger han. 

- Det vil fortsætte med at blæse, men der er en mindre tendens til, at vinden vil aftage sidst på aftenen, lyder meldingen. 

Desuden ser det ud til, at resten af Sjælland også kan se frem til sne. 

- Det ser ud til, at der vil komme snebyger til resten af Sjælland også i løbet af nattetimerne, hvor snebygerne breder sig mod nord. Det vil være mellem 2 og 5 centimeter flere steder, siger vagtchefen.