TV2 ØST Løbet: Igen i år løber vi sammen - hver for sig

Corona-restriktionerne gør, at TV2 ØST Løbet den 2. maj ikke kan afholdes med fælles start i Nykøbing F. I stedet kan alle deltage, lige hvor man vil.

Arrangørerne bag TV2 ØST Løbet vurderer, at selvom forsamlingsloftet skulle blive hævet efter påske, vil restriktionerne sandsynligvis stadig gøre det umuligt at afholde det store arrangement, TV2 ØST Løbet plejer at være.

- Vi ville jo naturligvis helst holde en stor motionsfest på torvet i Nykøbing Falster, som vi havde planlagt, forklarer TV2 ØST’s direktør Vagn Petersen.

quote Vi skal løbe og gå sammen – bare hver for sig

Vagn Petersen, direktør på TV2 ØST

- Men når det nu ikke kan lade sig gøre, så vil vi alligevel holde fast i, at vi skal løbe og gå sammen - bare hver for sig, fortsætter Vagn Petersen.

Derfor vil TV2 ØST sammen med DGI Midt- og Vestsjælland igen i år lave en virtuel udgave. Det vil sige, at man kan løbe eller gå sin rute, hvor og hvornår man vil, søndag den 2. maj 2021. Man kan printe sit personlige startnummer og sit eget diplom med sin tid bagefter. Og det kommer ikke til at koste noget at være med.

- Corona har betydet, at mange flere har fundet vej til at bruge naturen som idrætsarena. Det betyder, at vi løber og går som aldrig før, fortæller afdelingsleder Lasse Russotti fra DGI Midt- og Vestsjælland.

- Nu gælder det om at holde fast i de gode vaner, selvom Corona forhåbentlig er på retur. Her kan TV2 ØST Løbet være en god motivation til at holde formen ved lige.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Der vil der være gå- og løberuter på 2 km, 5 km, 10 km og halvmaraton, - så der burde være ruter for alle.

Sådan deltager du i TV2 ØST Løbet

Løb i Nykøbing Falster næste år

Planen om at holde et stort motionsløb i Guldborgsund er dog på ingen måde droppet. 

TV2 ØST Løbet bliver afholdt i Nykøbing Falster i begyndelsen af maj 2022. Det er der enighed om hos TV2 ØST, DGI, Guldborgsund Kommune og de to lokale løbeklubber Guldborgsund Løberne og Guldborgsund Triathlonklub.

- Jeg tror, vi alle længes meget efter at få genskabt de fællesskaber, vi på kryds og tværs er en del af. Men sikkerheden står naturligvis øverst, og derfor må vi i stedet tage del i et virtuelt fællesskab, hvor vi løber sammen hver for sig, siger formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget Martin Lohse (Guldborgsundlisten).

- Jeg håber rigtig mange vil være med, for motion og en følelse af sammenhold er afgørende i den tid vi lever i lige nu – og så glæder vi os til at byde alle velkomne til en stor løbefest i Guldborgsund i 2022, fortsætter han.