Trods ferietravlhed: Her er der stadig god plads

Mange sidder lige nu i en bil og sveder for at komme frem til deres sommerdestination. I togene er der til gengæld stadig god plads.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvor der lige nu er tætpakket på de danske veje, ser det helt anderledes ud på skinnerne og i togene, hvor der er god plads.

Det oplyser DSB til TV2 ØST.

quote Lige umiddelbart har jeg ikke hørt om, at der skulle være nogen afgange, der er fyldte

Tony Bispeskov, informationschef, DSB 

- Lige nu ligger vi stadigvæk og har markant færre kunder, end vi havde før corona. Mange pendlere er jo også selv gået på ferie, så når vi kommer til sommerferieperioden, er det netop et tidspunkt, hvor der er færre kunder helt sæsonmæssigt, siger informationschef hos DSB, Tony Bispeskov.

For at få flere til at bruge toget hen over sommeren har DSB derfor lanceret flere tiltag.

I tirsdags blev 50.000 rejsepas eksempelvis sat til salg, hvor danskerne for 299 kroner har mulighed for at rejse sommerlandet tyndt i otte dage med alle former for kollektiv trafik. Efter tre døgn var alle rejsepassene udsolgt.

- Det er en del af regeringens sommerpakke. Det handler i virkeligheden om både at give den kollektive trafik en saltvandsindsprøjtning og at give danskerne en feriemulighed, hvor man kan komme nemt rundt i landet, nu hvor mange har fået aflyst deres ferie, fortæller Tony Bispeskov.  

Kom rundt i landet for 99 kroner

Derudover har DSB netop sat en million Orange billetter til salg, som gælder fra i dag, lørdag. Med en sådan billet i hånden er det muligt at rejse på kryds og tværs af landet for maksimalt 99 kroner i perioden 27. juni til og med 9. august. 

quote Banedanmark udnytter, at der er færre med togene, så de udfører sporarbejde forskellige steder i landet.

Tony Bispeskov, Informationschef, DSB 

Man kan derfor godt risikere, at enkelte afgange over sommeren vil være fyldte. Det vil alle passagerer dog være informeret om på forhånd, da man på grund af corona stadig skal booke en gratis pladsbillet for at komme med toget.

- Hvis ikke der er flere pladser i toget, så er det ikke muligt at købe en pladsbillet, og så vil der stå, at der er udsolgt. Men lige umiddelbart har jeg ikke hørt om, at der skulle være nogen afgange, der er fyldte, siger Tony Bispeskov.

Ifølge DSB er det en god idé at tjekke sin billet for eventuelle sporarbejder på sin rute, da Banedanmark har gang i rigtig meget sporarbejde i løbet af sommeren.

- Banedanmark udnytter, at der er færre med togene, så de udfører sporarbejde forskellige steder i landet. Det er ikke sikkert, at man bliver påvirket af det, men kommer man nede syd for Næstved og vil over mod vest, så vil man helt sikkert blive påvirket, siger Tony Bispeskov.

På strækningen mellem Næstved og Ringsted skal man derfor forvente at skulle med en togbus i stedet for toget.  

Scandlines sejler med halvt så mange biler som normalt

Hos Scandlines, der står for færgeoverfarterne Rødby-Puttgarden og Gedser-Rostock, sætter coronaen også stadig sit aftryk.

quote Jeg kan se, at der er godt fyldt op i banerne, men det er ikke noget, der skaber problemer overhovedet

Anette Ustrup Svendsen, kommunikationschef, Scandlines

- Vi er stadigvæk kraftigt påvirket af hele denne her corona-situation, og indtil i går (fredag, red.) var vi i hvert fald kun på halvdelen af de biler, vi normalt har på denne her årstid. Derfor har vi selvfølgelig også set meget spændte frem til denne her store rejsedag, den første lørdag efter skolernes sommerferie, siger Anette Ustrup Svendsen, kommunikationschef hos Scandlines.

Indtil videre ser det dog ikke ud som om, at aktiviteten på færgeoverfarterne når sit normale niveau for den første lørdag i sommerferien.

- Jeg kan se, at der er godt fyldt op i banerne, men det er ikke noget, der skaber problemer overhovedet. Der er for eksempel ikke ventetid foran check-in, som der jo normalt godt kan være på sådan en stor rejsedag, siger Anette Ustrup Svendsen.

Billedet kan dog nå at ændre sig. Det er nemlig ifølge kommunikationschefen oftest mellem klokken 12 og klokken 14, at der er mest trængsel ved færgerne.