Sjælland og øerne

Test dig selv: Hvilken politiker er du mest enig - og uenig - med?

Den 16. november er der kommunal- og regionsrådsvalg. Og hvis du ikke ved, hvem du skal stemme på, så kan du tage vores kandidattest her.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel


Den 16. november er det valgtid i Danmark. Her skal vi nemlig sætte kryds ved både kommunalvalget og regionsrådsvalget.

Men det kan være en stor opgave at finde ud af, hvem man skal stemme på.

Derfor har TV 2 Regionerne, TV 2, Jysk Fynske Medier, Sjællandske Medier, Det Nordiske Mediehus, Megafon, Paqle og en række lokale medier sammen lavet en kandidattest, der måske kan hjælpe dig på vej.

Kandidattesten omfatter samtlige kommuner og regionen i TV 2 ØST's sendeområde: 

I testen er der 25 politiske spørgsmål, som alle kandidater har haft mulighed for at svare på. Du skal svare på de samme spørgsmål, og så sammenligner testen dine svar med kandidaternes. Derefter får du at vide, hvilke kandidater der ligger tættest på dine politiske holdninger – og du kan så dykke ned i kandidaternes uddybende forklaringer til hvert enkelt spørgsmål.

Sikrer skarp prioritering

Du vil opleve, at nogle af spørgsmålene er formuleret som dilemmaer, hvor du skal tildele et område flere penge på bekostning af noget andet.

Det har vi valgt at gøre for at sikre en skarp prioritering i svarene fra politikerne for på den måde at skabe et bedre match mellem kandidat og vælgerne. For det er jo det, politik handler om: At prioritere.

Du læse meget mere om testen herunder.

FAKTA OM TESTEN:

DEL: