Temperaturen balancerer på frysepunktet – risiko for glatte veje

Mandagen starter omkring frysepunktet og udvikler sig grå med nedbør hen under aften. Kolde vejbaner giver risiko for pletvist glatte veje lokalt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I morgen starter vinteren ifølge kalenderen, og det mærker man allerede her til morgen på de danske veje.

DMI melder om temperatur omkring frysepunktet i både luft og på veje, og det betyder, at vejbanerne lokalt kan være glatte, skriver meteorologerne på Twitter.

quote Det bliver mest af alt en grå dag, og der kan drysse lidt nedbør

Mette Zhang, vagthavende, DMI

Og kigger man op, kan man  da også være heldig at spotte et snefnug eller to.

- Det bliver mest af alt en grå dag, og der kan drysse lidt nedbør, siger vagthavende hos DMI Mette Zhang til TV2 ØST og tilføjer:

- Meldingen for Vest-, Sydsjælland og Lolland-Falster er mest skyet og perioder regn, sne eller ganske let isslag. I aften udbredt nedbør mest som regn eller slud.

Hun understreger dog, at risikoen for isslag ikke er særlig stor, når det kommer til Sjælland og øerne.

- Langt de fleste steder er temperaturerne på vejene mellem nul og to grader.

Lokal risiko for glatte veje

Hos Vejdirektoratet er der ingen meldinger om trafikale udfordringer mandag morgen, som følge af de kolde vejbaner øst for Storebælt.

- På nuværende tidspunkt giver vejret ingen udfordringer, men temperaturen ligger omkring 1-2 grader, så vejene er kolde, og man har også været ude at salte, siger vagthavende Jakob Riis i vejdirektoratet.

Det er dog 12-48 timer siden at saltbilerne har turneret på de sjællandske veje – lige med undtagelse af Storebæltsbroen – så risikoen for glatte veje anses for værende begrænset, men man bør tage sig i agt:

- Lokalt kan der være risiko for rim og isglatte veje, siger vagthavende.

Også fra politiet i Midt- og Vestsjælland, lyder der en opfordring til at begive sig afsted i morgentrafikken med forsigtighed, der har sendt en venlig henstilling ud via Twitter på vers:

Lun november endte kold

November anno 2020 har ellers været godt på vej til at skrive sig ind i historiebøgerne som en sand varmekord.

Ifølge TV2 Vejret stod den sene efterårsmåned midt i sidste uge til at blive usædvanlig varm med en middeltemperature på 8,7 grader.

Siden er den faldet til 7,9 grader, som er 0,2 grader koldere end den hidtidige rekord fra 2006.