Stor genåbningstravlhed i Ringsted - må afholde festival igen efter tre år

Fra den 1. februar er Danmark helt fri fra restriktioner. Den store genåbning af landet har skabt travlhed hos både festivaler, barer og badeland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er nok at gå i gang med hos Ringsted Festival.

- Vi skal have bygget nye skilte til en masse områder og malet og lavet indgangsportaler og alt muligt praktisk. Og udover det skal vi selvfølgelig planlægge hele festivalen, fortæller Anders Sørensen, direktør for Ringsted Festival.

Ringsted Festivals direktør Anders Sørensen er i fuld gang med at planlægge årets festival.
Ringsted Festivals direktør Anders Sørensen er i fuld gang med at planlægge årets festival. Foto: Line Strand - TV2 ØST

På onsdagens pressemøde gav statsminister Mette Frederiksen nemlig grønt lys, og festivalerne kan nu se frem til at modtage deres gæster igen til sommer.

Ligesom alle andre har Ringsted Festival måtte aflyse de sidste to somre i træk. Derfor er de også glade for statsministerens seneste meddelelse.

- Jeg synes, det var superbetryggende og dejligt. Det er da skønt og på alle måder det, vi har gået og drømt om, siger festivalsdirektøren.

De sidste to somre har Ringsted Festival været aflyst.
De sidste to somre har Ringsted Festival været aflyst. Foto: Arkiv TV2 ØST

Årets Ringsted Festival bliver da også fuldstændig som inden coronavirus med alt, hvad den kan trække.

- Kulturen omkring festivaler er jo, at det ikke dur, hvis der er restriktioner om det ene og det andet. På en festival der drikker man sig fuld, man krammer, man kysser, man besøger hinanden i campingvognene og i teltene og er meget tæt sammen.

Læs også
Stor glæde over afskaffelse af restriktioner: - Det er som at få gaver juleaften
Læs også
Stor glæde over afskaffelse af restriktioner: - Det er som at få gaver juleaften

Lalandia søger 100 nye medarbejdere

I Rødby er der også stor glæde omkring genåbningen af landet. I Lalandia må folk igen tage baderingen og familien under armen og hoppe i vandet fra på tirsdag.

- Den her gode besked har vi ventet på et stykke tid, og derfor er vi rigtig glade for, at vi nu får lov til at åbne, lyder det fra administrerende direktør hos Lalandia, Jan Harrit.

Administrerende direktør Jan Harrit er glad for, at Lalandia nu kan åbne igen.
Administrerende direktør Jan Harrit er glad for, at Lalandia nu kan åbne igen. Foto: Arkiv TV2 ØST

Men selvom smilene er store, forventer badelandet også, at de får travlt. Derfor søger de i den kommende tid omkring 100 nye medarbejdere.

- Der er faste jobs, men de fleste af dem er nok også sæsonansættelser. Og der har vi brug for medarbejdere, både nogen der er unge, altså under 18 år, men også nogen der er over 18 år.

Bar holder igen åben til klokken 02

På Restaurant Skema i Ringsted skal der også bruges ekstra hænder nu. Her skal der nemlig igen være bar efter klokken 22.

- Det allerbedste er jo, at mine kollegaer og mine ansatte kan have endnu flere timer. Det har de jo virkelig sukket efter, fordi at møde ind klokken 19 og lukke klokken 22. Der er ikke så mange penge i det. Der er flere penge i det for dem, at vi har længere åben, forklarer indehaver Hans-Jakob Bjørn Christensen.

Hans-Jakob Bjørn Christensen er stadig lidt bekymret for coronasmitten.
Hans-Jakob Bjørn Christensen er stadig lidt bekymret for coronasmitten. Foto: Line Strand - TV2 ØST

Fra næste weekend holder restauranten igen åben til klokken 02. Det gør det muligt for de ansatte at tjene flere penge samtidig med, at Hans-Jakob Bjørn Christensen får en højere omsætning, og gæsterne kan blive ude længere.

Men selvom han glædes over, at de tørstige og danseglade gæster snart er tilbage i baren, så er der også en lille bekymring.

- Jeg synes stadigvæk lidt, at smitten lurer. Så der bliver måske noget med, at nogle af mine ansatte bliver syge, og så må man så få vagtplanen til at gå op. Det er den store hurdle, og det er jeg lidt nervøs for.

Læs også
Coronapasset udfases fra på tirsdag - flere kviktestcentre lukker nu
Læs også
Coronapasset udfases fra på tirsdag - flere kviktestcentre lukker nu

På trods af tårnhøje smittetal, og at corona lurer om hvert et hjørne, så er de fortrøstningsfulde hos Ringsted Festival.

- Jeg tror, der kommer flere gæster i år. Jeg tror, der er mange, som har savnet det så meget. Vi oplever en meget større interesse, end der plejer at være på nuværende tidspunkt.

Der er stadig billetter til årets Ringsted Festival, som løber af stablen fra den 4. til den 6. august.


Nyhedsoverblik