Coronapasset udfases fra på tirsdag - flere kviktestcentre lukker nu

Fra på tirsdag er det ikke længere et krav at fremvise coronapas. Region Sjælland lukker derfor 25 af deres kviktestcentre i løbet af næste uge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Fra den 1. februar kan man for alvor vinke farvel til mange måneders restriktioner.

En af de restriktioner, der forsvinder, er visning af coronapasset, og det medfører en faldende efterspørgsel på kviktests. Derfor har Region Sjælland nu valgt at lukke 25 kviktestcentre, så der fremover kun vil være 40 centre tilbage i regionen, og antallet af daglige hurtigtests reduceres fra cirka 65.000 til 26.000.

- Rigtig mange borgere har jo oplevet, at deres børn får hjemmetest med hjem fra skole. Vi laver også hjemmetest på plejecentre og ældreområdet. Det betyder, at mange af dem, som tidligere havde brug for en hurtigtest, faktisk ikke har brug for det længere, fortæller Anne Hjortshøj, enhedschef hos Region Sjælland og tilføjer:

- Dertil kommer jo, at coronapasset bliver afskaffet fra næste uge, og det betyder altså også, at færre har brug for at tage de regelmæssige hurtigtest.

Anne Hjortshøj, enhedschef hos Region Sjælland, garanterer, at der stadig vil være gode muligheder for at blive testet.
Anne Hjortshøj, enhedschef hos Region Sjælland, garanterer, at der stadig vil være gode muligheder for at blive testet. Foto: TV2 ØST

Region Sjælland tilpasser sammen med Falck løbende kapaciteten på testområdet på baggrund af de meldinger, der kommer fra Styrelsen for Forsyningssikkerhed. Med sundhedsmyndighedernes nyeste vurdering vil behovet for test reduceres kraftigt og dermed også antallet af dagligt udførte test. 

PCR-teststeder forbliver åbne

Ændringerne i teststederne kommer til at foregå fra søndag den 30. januar til og med mandag den 7. februar. Den daglige status kan ses inde på www.coronasmitte.dk.

Selvom der bliver skåret meget i antallet af daglige hurtigtest, garanterer Anne Hjortshøj, at der stadig vil være gode muligheder for at få en kviktest.

Kviktestcentret i Fuglebjerghallen er et af de steder, der lukker.
Kviktestcentret i Fuglebjerghallen er et af de steder, der lukker. Foto: TV2 ØST

- Der vil stadig være hurtigtestcentre i alle kommuner og på småøerne, og der vil også stadig være den samme kapacitet til rådighed for PCR-test, hvis man har brug for en bekræftelse på, om man er smittet.

Hvis det skulle blive nødvendigt, forventer enhedschefen, at Falck igen kan skalere op med kort varsel.


Nyhedsoverblik