Solcellesalg eksploderer - flere vil lave egen strøm

Den enorme interesse for solcelle-anlæg skyldes især, at elpriserne er steget markant.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I august sidste år lå den rå elpris i gennemsnit på 69 øre per kilowatt-time. Det tal er i august i år steget til 2 kroner og 95 øre i gennemsnit. 

I aften sætter elprisen endnu engang rekord, når en kilowatt-time mellem klokken 19.00 og 20.00 koster hele 5 kroner og 91 øre. 

Udsigten til en kæmpe elregning har fået rigtig mange til at finde alternativ energi.

quote Hvis det koster ni kroner per kilowatt-time at varme op, så er jeg nødt til at fryse

Martin Rom, Nødebo

En af dem er Casper Steinhauer, der nu har indkørslen i Haslev fuld af solcellepaneler. 

Tidligere på året tilbød han  nemlig i en Facebook-gruppe, at han kunne stå for et fællesindkøb af solceller til private husejere. 

- Når vi har fundet det billigste produkt, så taler vi med leverandøren og hører ad, om vi kan få det til en billigere pris, hvis nu vi køber 1000 styks. Det er måske 25-30 procent billigere, når man køber det antal, fortæller Casper Steinhauer.

Casper Steinhauer står kun for indkøbet af de mange solcellepaneler, resten er op til familierne selv.
Casper Steinhauer står kun for indkøbet af de mange solcellepaneler, resten er op til familierne selv. Foto: Emilie Grav - TV2 ØST

Modtageren skal være villig til selv at få hentet, opstillet og tilkoblet sine solpaneler. Men det er der mange, der er. Indtil videre har 450 solcelleentusiaster købt paneler gennem Casper Steinhauser.

- Jeg havde overhovedet ikke kunne forudsige, at der var så mange, der havde lyst til at være med. Det er jo lidt et gør det selv-projekt. Der er jo tusindvis af solcellepaneler, der er røget igennem ved hjælp af det her samkøb.

Læs også
Elpriserne stiger - se her, hvor du kan spare
Læs også
Elpriserne stiger - se her, hvor du kan spare

En af dem, der har købt solcellepaneler igennem Casper Steinhauer, er Martin Rom fra Nødebo i Nordsjælland.

- Jeg skal ikke varme mit hus op lige nu, men det skal jeg til vinter, og hvis det koster ni kroner per kilowatt-time at varme op, så er jeg nødt til at fryse, hvis ikke jeg gør det her.

Martin Rom har taget turen fra Nødebo i Nordsjælland til Haslev for at købe et billigere solcelleanlæg.
Martin Rom har taget turen fra Nødebo i Nordsjælland til Haslev for at købe et billigere solcelleanlæg. Foto: Emilie Grav - TV2 ØST

Elinstallatørerne har travlt

Hos landets elinstallatører mærker de også den stigende interesse for solceller.

- De sidste fire til seks måneder er der sket en del, hvor salget er eksploderet en hel del på grund af energipriserne, siger René Mortensen, der er overmontør og JC Jensen A/S i Vordingborg.

quote Det er svært at få ansatte, som har rutinerne og erfaringen med solcelleanlæg

René Mortensen, overmontør, JC Jensen A/S, Vordingborg

Det betyder, at man må væbne sig med tålmodighed, hvis man vil have installeret et solcelleanlæg. Installatørerne har nemlig svært ved at følge med.

- Vi har ikke hænder nok, og det er et af problemerne, for det er svært at få ansatte, som har rutinerne og erfaringen med solcelleanlæg, så det er et problem.

Overmontør René Mortensen har ikke hænder nok til at efterkomme den enorme efterspørgsel på solcellepaneler.
Overmontør René Mortensen har ikke hænder nok til at efterkomme den enorme efterspørgsel på solcellepaneler. Foto: TV2 ØST

For Casper Steinhauer i Haslev er solceller også blevet et fuldtidsforetagende.

Han arbejder nu på at færdiggøre en app, der skal hjælpe solcelleejere med at få mest muligt ud af deres grønne energi, og fortælle dem, hvornår det giver mening at fylde strøm på batterier, hvornår man selv skal bruge strømmen, og hvornår det giver mening at sælge den.

Appen er efter planen færdig ved årsskiftet. 


Nyhedsoverblik