Skolelærer blev dømt for at voldtage elev – nu er ny sag på vej

En 32-årig idrætslærer fra Sorø Kommune bliver nu tiltalt for fire tilfælde af blufærdighedskrænkelse. Han blev sidste år dømt i byretten for at voldtage en elev.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Endnu en sag om krænkelser af skolepiger er på vej mod en tidligere idrætslærer på en skole i Sorø Kommune. 

Den 32-årige idrætslærer blev sidste år idømt seks års fængsel ved Retten i Næstved for blandt andet voldtægt og blufærdighedskrænkelse af en elev og for at have krænket yderligere to elevers blufærdighed. Siden er sagen anket, men nu kommer en ny sag mod manden for at blufærdighedskrænke yderligere fire af sine tidligere elever. 

Det viser et anklageskrift, som TV2 ØST har fået aktindsigt i. 

Flere krænkelser

Skolepigerne i det nye anklageskrift er alle blevet berørt adskillige gange af manden, fremgår det af anklageskriftet. Overgrebene er dels sket under idrætsundervisningen på skolen, dels under en studietur til Italien. Han skal blandt andet have taget pigerne på numsen og en enkelt på låret. 

Idrætslæreren nægter sig skyldig i forholdene. 

FAKTA: Det er læreren tiltalt for

Overgrebene mod de fire elever i den nye sag er ifølge Anklagemyndigheden sket i den samme tidsperiode, som overgrebene i den ankede sag angiveligt fandt sted. I den første sag blev læreren blandt andet dømt for i flere tilfælde at have voldtaget en elev, blandt andet ved at tage hende ud i en nærliggende skov, hvor han ifølge anklagen fikserede eleven med håndjern bag om ryggen og et halsbånd rundt om halsen og derefter voldtog hende.

 Anklager Siw Olsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi understreger dog, at der er tale om krænkelser i en mindre alvorlig liga end i den første sag. 

- Det er altid alvorligt, når det handler om overgreb på børn. Men hvor det i den forrige sag handlede om alvorlige sexkrænkelser af børn, så handler det i den aktuelle sag om blufærdighedskrænkelser, siger hun. 

I det nye anklageskrift drejer det sig om overgreb på skolepiger omkring 15 år.  

Tidligere soldat

Den tiltalte har tidligere stået offentligt frem og skrevet et læserbrev om ledelse og tillid i det danske skolevæsen.   

Han er tidligere soldat og har efter en udsendelse pådraget sig PTSD. Han har under den første retssag forklaret, at sygdommen førte til dårlig dømmekraft, hvilket fik ham til at indlede et forhold med en kun 13-årig pige.

Han afbrød selv forholdet til pigen, kom det frem i byretten. Han har erkendt flere forhold i sagen, men nægter sig eksempelvis skyldig i voldtægt.

I byretten blev han dog dømt for 11 ud af 12 forhold i sagen. 

Corona kan forsinke

Ankesagen skulle efter planen prøves ved Østre Landsret til sommer, men på grund af de mange epidemitiltag er det usikkert, hvornår både den aktuelle sag og ankesagen vil blive behandlet. 

Forholdene i den nye sag er alle kommet frem, efter skolen havde meldt læreren til politiet, og sagerne kom frem i offentligheden. 

- Vi kunne simpelthen ikke nå at få disse sager med i hovedsagen. Derfor kommer de nu, siger Siw Olsen til TV2 ØST.

Siden dommen i byretten har læreren skiftet forsvarer. Hans nye forsvarer, Lene Sejersen, har ingen kommentarer til de nye tiltaler.