Politikredse hjælper Københavns Politi efter angreb i Field's

Politikredsene i vores sendeområde assisterer Københavns Politi efter skudangrebet i Field's, men der er ikke øget beredskab i vores egne kredse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Midt- og Vestsjællands Politi og Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi assisterer fortsat Københavns Politi og Rigspolitiet i forbindelse med den skudepisode, der fandt sted i indkøbscentret Field's i København søndag eftermiddag. 

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi var i den forbindelse til stede flere steder i regionen søndag aften, blandt andet ved Storebæltsbroen.

- Når der sker en hændelse, som den hændelse, der skete inde i København i går, så har vi selvfølgelig nogle plansæt for, hvordan vi håndterer de her hændelser. Og i den forbindelse så gør vi os klar hernede til at hjælpe de øvrige politikredse, skulle der være behov for det. Og det var derfor, vi var til stede ved Storebæltsforbindelsen i går, fortæller Rune Nilsson, der er vicepolitiinspektør i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. 

Han kan ikke komme nærmere, hvad den præcise årsag til placeringen ved Storebæltsbroen var, men henviser til, at det er en hovedfærdselsåre. 

Trygt at færdes her

Det politiopbud, der var til stede ved Storebæltsbroen søndag aften, er væk igen. Men det betyder ikke, at der ikke igen kan være ekstra politi til stede i området.

- Som efterforskningen skrider frem inde i København, så vurderer vi løbende på det og tilpasser vores indsats efter det, siger Rune Nilsson. 

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi var til stede ved Storebæltsbroen søndag aften, men det store opbud er fornuværende væk igen.
Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi var til stede ved Storebæltsbroen søndag aften, men det store opbud er fornuværende væk igen. Foto: René Lind - Lind Foto

Han understreger dog, at det her er en hændelse, der er foregået i København, og at der ikke er grund til at være bekymret i vores område. 

- Borgerne i vores politikreds, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politikreds, vil opleve fuldstændig samme dækning af politi, som de er vant til, og de kan føle sig trygge i at færdes hernede, siger han. 

Vagthavende hos Midt- og Vestsjællands Politi oplyser mandag morgen, at politikredsen også har assisteret Københavns Politi og har fokus på de steder i kredsen, hvor mange mennesker færdes. Der har dog ikke været nogen hændelser i relation til angrebet i København. 

Flere skuddræbt 

Søndag eftermiddag klokken 17.36 fik Københavns Politi anmeldelsen om, at flere personer var blevet ramt af skud i storcenteret Field's, der ligger på Amager. 

Klokken 17.48 anholdte politiet en etnisk dansk mand på 22 år for skyderiet. Han blev anholdt uden for indkøbscenteret. 

Læs også
Politi til stede ved Storebæltsbroen: - Vi forbereder os på, hvad der sker i København
Læs også
Politi til stede ved Storebæltsbroen: - Vi forbereder os på, hvad der sker i København

I løbet af mandag har Københavns Politi kunnet fortælle, at der indtil videre er tale om tre dræbte ved angrebet. En 17-årig kvinde, en 17-årig mand og en mand på 47 år. Yderligere fire personer er alvorligt sårede.

Politiet arbejder ud fra formodning om, at gerningsmanden var alene.