Politikreds advarer om fygning og store driver af sne i den sydlige del af Sjælland og på Falster

Skal man ikke på arbejde eller sende sine børn i skole, så bliv hjemme i stedet for at køre ud i det voldsomme vejr, opfordrer politiet mandag morgen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Store mængder af sne og snefygninger flere steder i den sydlige del af Sjælland og på Falster får Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til at advare om farlige forhold tidligt mandag morgen.

Det oplyser vagtchef Kent Edvardsen til TV2 ØST.

- Fra Næstved og sydover til Falster er vejret rigtig slemt, også Præstø, Møn og Vordingborg er hårdt ramt. Sydmotorvejen er også svært fremkommelig, og vores patruljer beretter om, at man kører helt ned til 70 km/t, siger han.

På grund af vejret og vejenes tilstand kører skolebusserne i Vordingborg Kommune ikke mandag.  Det skriver DR P4 på Twitter.

Vagtchef Kent Edvardsen oplyser, at politiet i løbet af natten har været forskånet for alvorlige trafikuheld.

- Vi har heldigvis ikke fået mange anmeldelser om trafikuheld, og vi har ingen personskader, men vi har hørt om en del bilister, der er kørt fast, og de har jo så måttet vente, til deres bil har kunnet blive trukket fri.

VIDEO: Sådan her så det ud med fygende sne i Vordingborg søndag. Siden er problemet vokset flere steder i regionen.

I aftes rådede politikredsen på Twitter folk til at blive hjemme og kun køre ud, hvis det var absolut nødvendigt. Den opfordring gælder også mandag morgen.

- Hvis ikke man skal på arbejde eller sende sine børn i skole, så bliv hjemme. Og skal man ud, så kør hjemmefra i god tid. Og hvis folk bruger deres sunde fornuft, burde det nok hænge sammen, siger Kent Edvardsen.

Hos Midt- og Vestsjællands Politi har vejret ikke voldt udfordringer i nattens løb, oplyser vagtchefen.

Vejret påvirker Scandlines, som har aflyst flere afgange på ruten Gedser-Rostock og først forventer normal sejlads klokken 11.15. Rederiet opfordrer til, at man benytter ruten Rødby-Puttgarden, som sejler planmæssigt.   

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) har en varsling ude om snefygning i den sydlige del af landet, der gælder frem til mandag aften.

Det betyder, at der som minimum ligger ti centimeter løs frostsne, mens det blæser mere end ti meter i sekundet.

Opdatering 07.25
Artiklen er opdateret med, at skolebusserne i Vordingborg Kommune ikke kører mandag.