Politiet med opfordring efter parkeringskaos ved strande: - Tænk jer om, når I parkerer

Politiet har fået flere opkald fra bekymrede borgere, der har oplevet parkeringskaos ved strandene.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det varme sommervejr får folk til at søge mod kysterne for at blive kølet ned, og det betyder, at der er langt flere biler på parkeringspladserne ved regionens strande.

quote Tag hensyn til hinanden

Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder, Midt- og Vestsjællands Politi

De seneste par dage har Midt- og Vestsjællands Politi fået flere opkald fra borgere, der har oplevet, at folk har parkereret på mere eller mindre kreative måder for at holde så tæt på stranden som muligt. 

- Når parkeringspladsen er fuld, så finder man måske en halv plads eller en smal sommerhusvej og holder til gene for andre. Det spærrer for de beboere, der skal frem og tilbage til deres sommerhuse, og det risikerer også at spærre eller forsinke eventuelle redningskøretøjer, der skal frem, siger Martin Bjerregaard, der er kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi. 

Risikerer bøde

Politiet fortæller, at de især har fået henvendelser fra bekymrede borgere i Odsherred Kommune, som er landets største sommerhuskommune. 

- Problemet er, at hvis først én parkerer et sted, de ikke må, så begynder andre også at gøre det, og så kan det potentielt spærre for en redningsvej. 

Derfor har Midt- og Vestsjællands Politi også en klar opfordring til folk: 

- Find en rigtig parkeringsplads eller et ordentligt sted at parkere, også selvom det betyder, at man skal holde 200 meter længere væk, og tænk jer om, når I parkerer og tag hensyn til hinanden, siger Martin Bjerregaard.

Læs også
Bøderegn ved populært streetfood-marked efter parkeringskaos
Læs også
Bøderegn ved populært streetfood-marked efter parkeringskaos

Hvis man parkerer et sted, hvor man ikke må holde, eller hvor politiet vurderer, at det er til stor ulempe eller fare, risikerer man at få mere end bare en bøde. 

- Hvis en bil spærrer en redningsvej, så vil vi få fjernet den og det betyder både en bøde og udgifter til at få kørt bilen væk til ejermanden, fortæller Martin Bjerregaard, der samtidig fortæller, at sådan en situation endnu ikke har været nødvendig i år.